// Kolom links
 

 
In het nieuws
Workshop voor aanstaande vaders van start
17 juni 2003

RIJSWIJK (IPB) - De tijd dat vaders af en toe een balletje trapten met de kinderen en zich verder achter de krant verscholen ligt nu wel achter ons. Toch wil dat nog niet zeggen dat de aanstaande papa's van nu altijd goed zijn voorbereid op het vaderschap. De Amsterdamse organisatie IkVader wil daar wat aan doen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mannen geen idee hebben wat hen te wachten staat als de kleine er eenmaal is. Deze afwachtende houding betekent dat mannen ten opzichte van vrouwen met een grote achterstand in zowel kennis als praktische vaardigheden aan het ouderschap beginnen. Hierdoor raken zij minder betrokken bij zorgtaken en daarmee bij de besluitvorming over hun kind.

IkVader wil aanstaande vaders helpen goed beslagen ten ijs te komen. Op vrijdag 13 juni, twee dagen voor vaderdag, presenteert IkVader zijn eerste workshop voor aanstaande papa's. Het ministerie van Sociale Zaken heeft zich achter het initiatief van IkVader geschaard en betaalt er aan mee.

De New Daddy Workshop duurt een dag en wordt gegeven door ervaren motivatietrainers. Het vinden van een balans tussen werk en privé is een belangrijk thema. Vragen die aan de orde komen zijn: Waarom zijn vaders zo belangrijk? Wat betekent vaderschap voor jou? Wat voor een vader wil je zijn voor je kind? Wat betekent het vaderschap voor de relatie met je partner of je werkgever?

De aanstaande vaders doen tijdens de workshop meer dan praten. ,,De workshop is geen zweverig gedoe, maar een dag met nuttige informatie en veel plezier'', aldus Henk Hanssen van IkVader. Geprobeerd wordt om vaders door onder meer rollenspellen een realistisch beeld te geven van de praktijk van het vaderschap. Een deelnemer krijgt tijdens een rollenspel bijvoorbeeld een sms'je dat hij zijn kind van de crèche moet halen, terwijl hij net in een belangrijke vergadering zit. Hoe gaat hij dat oplossen?

IkVader is opgericht in 2000 en doet nog meer dan de New Daddy Workshops. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreide internetsite (www.ikvader.nl) met onder meer discussiefora, tips, en enquetes. Ook geeft IkVader de Vaderkrant uit, die via internet te bestellen is. Voor kersverse vaders is in de boekhandel of via internet bovendien een scheurkalender te koop met informatie over het eerste levensjaar van hun kleintje.

De New Daddy Workshops worden vanaf 30 augustus twee maal per maand georganiseerd.

Bron: Sitecast 17/06/2003


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Rapportonderzoek: Vaders en seksuele opvoeding
  • Huisvader is blij met z'n rol, maar erkenning zou fijn zijn
  • Huismannen vechten tegen hun suffige imago
  • Vrouw steeds vaker kostwinner

    Alle artikelen