// Kolom links
 

 
Huishoudelijke middelen testen

Ook wij testen van alles en nog wat in de huishouding. Kijkt de huisman door een andere bril? oordeel zelf.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Pijnlijke uitglijders Consumentenbond / 'Hema worst is vies'
26 september 2004

Het afgelopen jaar heeft de Consumentenbond een aantal pijnlijke missers moeten toegeven. De opvallendste was de Epson-affaire. De bond beschuldigde de printerfabrikant er in juli van een chip in inkt partonen zo te programmeren dat de partoon er eerder mee ophield dan nodig zou zijn. Nadat Epson een stroom van kritiek over zich heen had gekregen, trok de consumenten organisatie haar negatieve koopadvies weer in. De patronen schakelden zich uit om schade aan de printer te voorkomen. Vorige maand moest de bond zich verontschuldigen tegen de Hema. Uit een smaaktest van acht rookworsten kwam de voorverpakte Gelderse rookworst van het grootwinkelbedrijf als een van de minste uit de bus.
De worst was echter vergeleken met met veel duurdere, verse slagers worsten. Dat is oneerlijk, vindt hoofd kwaliteitsbewaking S.Hendriks van de Hema. Hij voegt er aan toe dat de winnende worst was meegenomen én gemaakt door een van de leden van het testpanel. De Hema heeft een dik dossier over de consumentenbond. Volgens hendriks zat de bond er de afgelopen jaren wat het warenhuis betreft al zo'n vijftien keer naast. Advocaat Alexander Orle trad in verschillende procedures tegen de bond op. Hij vindt dat de organisatie met enige regelmaat de zorgvuldigheid uit het oog verliest. Als monopolist moet ze buitengewoon nauwkeurig zijn Bron: A.D. 08/10/2003 Geplaatst door Roel. Hieronder het gewraakte artikel.

Hema worst is vies
Het is een van de succes-nummers van de Hema, maar het hoge woord moet er volgens de Consumentenbond maar eens uit: de rookworst van het warenhuis is klef en zuur. 'Niet te eten', luidt het harde oordeel.
De bond testte acht rookworsten en zette het exemplaar van de Hema op de zevende plaats. ‘Vieze zure plakworst. Heeft niets met rookworst te maken. Chemisch luchtje. Boert op', luidt het vernietigende oordeel. Cijfer: een 3. Ook een andere bekende worstenmaker, Unox, kan er volgens de Consumentenbond niets van. De echte Geldersche rookworst wordt ‘vlees noch vis' bevonden. Unox wordt derde, met een 5. De bond concludeert dat het voor de lekkerste rookworst naar de slager moet. Een slagerij in Alkmaar eindigde als eerste in de test, met een 7. Nummer twee is het product van een scharrelslager uit Den Haag. Hij kreeg een 6. bron:ad.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Test Air Wick de Freshmatics Geur Sensor
  • Produkttest: Dasty ontvetter
  • Janny's kerstkransjestest
  • Test: Robijn vloeibaar wasmiddel Color en Stralend Wit
  • Produkttest: Robijn Fast Dry
  • Produkttest: Antikal badkamer reiniger
  • Produkttest: Vanish Oxi Action, vlekverwijderaar

    Alle artikelen