// Kolom links
 

 
In het nieuws
Verhoogde kans op wiegendood door warmte
29 oktober 2003


Ouders kunnen zelf veel doen om het risico van wiegendood te verkleinen. Te hoge temperaturen kunnen gevaarlijk voor de baby zijn. Volgens onderzoek zijn veel ouders zich niet bewust van dit gevaar. Dat meldt de website van de Britse nieuwszender BBC.


Uit onderzoek van de Foundation for the Study of Infant Deaths (FSID) blijkt dat meer dan de helft van de ouders niet weet welke kamertemperatuur het beste is. En op de vijf denkt dat de temperatuur hoger moet zijn dan de aanbevolen van 18 graden.

Veel ouders weten ook niet hoe warm het in hun eigen huis is. Slechts eenderde beschikt over een thermometer in de woon- of babykamer. Onderzoekers tonen aan dat het moeilijk is om de temperatuur in de woning in te schatten. Slechts twintig procent raadt de juiste temperatuur met een marge van twee graden.

Onderzoeker Joyce Epstein stelt dat ouders aan hun baby kunnen zien als deze het (te) warm heeft. Als een baby zweet dan is de lichaamstemperatuur duidelijk te hoog. De beste manier om het kind af te koelen is het verwijderen van een lakentje. Babys die niet lekker zijn, hebben juist minder lagen lakentjes nodig in plaats van meer. Koude handjes en voetjes kunnen geen kwaad.

Bron: Sitecast.nl 29/10/2003
Geplaatst door:Roel


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Rapportonderzoek: Vaders en seksuele opvoeding
  • Huisvader is blij met z'n rol, maar erkenning zou fijn zijn
  • Huismannen vechten tegen hun suffige imago
  • Vrouw steeds vaker kostwinner

    Alle artikelen