// Kolom links
 

 
Ingezonden stukken

Hieronder tref je een groot aantal reakties zoals we die in de loop van de tijd hebben ontvangen.


Wie thuis was die zorgt
30 januari 2004

Ik heb vanmorgen op de radio over deze site gehoord. Ik begrijp niet waarom huismannen zo'n toestand maken van huisman zijn. Mijn vader 'zorgde' voor ons net zo als mijn moeder. Hun instelling was - 'wie thuis was zorgt' Dat zorg was niet alleen op de kinderen passen maar alles die daar rondom heen was. Zorgen betekent alles die te maken had met het runnen van een gezin. Dit was voor mij een goede voorbeeld. Mijn ouder broer en ik konden alles in het huishouding doen. a


Toen ik trouwde 30 jaar geleden kwam ik in de relatie met dezelfde normen en waarden als thuis. We kreeg samen een kind en ik bleef werken - deeltijd. Maar wie thuis was die zorgt! Ik deed de was in voor dat ik naar werk ging en bracht ons zoon weg naar de dagverblijf. Toen ik thuis kwam was hij al door mijn man opgehaald, de tafel stond klaar om te eten, de was lag al buiten te drogen/of al in de kast...............................

Ik kon zo aanschuiven voor een warme maaltijd. Wie thuis was die zorgt - wij maakte geen afspraken over inkopen, dat bepaald de ouder die aan het zorgen was. Alle huishoudelijk karweien kwam ook regelmatig aan bod - wie thuis was die zorgt. Er bleef op deze wijze voor ons beide veel tijd over om samen van ons zoon te genieten.


En mijn zoon? Die is inmiddels 26 jaar, woont zelfstandig en redt zich best. Mijn man is overleden toen onze zoon 5 jaar was. Ik heb er voor gezorgd dat hij wist hoe alles thuis werkt. Met 8 jaar stuurde ik hem een jaar op kinderkookles, met maar 1 jongen en 8 meiden. Hij leerde hier wat allemaal erbij komt met koken. Wassen.... leerde hij ook spelenderwijs, ik heb niets meer voor hem gestreken sinds hij 16 jaar was. Huismannen van Nederland. Ik was een alleenstaande, werkende ouder geworden met een zoon van 5 jaar en de belangrijkste dingen die ik heb hem geleerd is dat er geen mannen en vrouen taken zijn in huismanagement.

Dus huismannen van Nederland begin nu en leer je kinderen dit wijze les vanaf hun geboorte. De nadruk moet verschuiven. Op school zijn ze allang bezig met de traditionale taakverdeling tussen mannen en vrouwen te moderniseren, zorgen dat jullie dit ook doen in je eigen omgeving en de toekomstige generaties zullen eeuwen lang profijt hebben van jullie wijze lessen en inzicht en de wereld (in ieder geval jouw wereld) zal hierdoor veranderen.

vriendelijke groeten, Gillian VisscherKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Hallo huismannen
  • Bedankt voor de senseo tip!
  • Instellen op veranderend beeld
  • Mijn J.
  • Zielig gedoe?

    Alle artikelen