// Kolom links
 

 
Huishoudelijke middelen testen

Ook wij testen van alles en nog wat in de huishouding. Kijkt de huisman door een andere bril? oordeel zelf.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Produkttest: Antikal badkamer reiniger
3 maart 2004

Door Ronald Roestenburg

Het geteste produkt: ANTIKAL KALKREINIGER SPRAY
Inhoud: 500ML
Prijs: € 3,30

Aanleiding
In de commercial wordt een jongeman, volgens zijn Franstalige (zie verder) vriendinnen een mama’s jongen, bespot omdat hij aan het poetsen slaat van met name de blauwe wasbak. Eigenlijk vroeg ik mij bij de door de reclamespot geïnspireerde aankoop van Antikal vooral af of het produkt net zo slecht zou werken als de reclamefilm in het Nederlands is nagesynchroniseerd. Maar, toegegeven, onze badkamertegels mochten ook wel eens onderhanden genomen.

De test
De badkamer (standaard, huurwoning, nieuwbouw tachtiger jaren vorige eeuw) heeft witte tegels die wel erg bekalkt zijn geraakt door het vake douchen van de bewoners. Ook de cementverbindingen zijn niet echt een plaatje: bruin geworden maakt niet fraaier. Ik spray de boel flink in en laat het goedje (soort van antivries) inwerken. “Ideaal voor grote en verticale oppervlakken.” Zo vermeldt het etiket van de flacon. Tegelrijen komen dus in aanmerking. “Laat een paar minuten inwerken bij hardnekkige kalkaanslag en herhaal indien nodig.” Ik weet dat de badkamertegels lange tijd geen reiniging ondergaan hebben dus laat dat “een paar minuten” wat langer zijn, ongeveer een kwartier. Daarna spoel ik de oppervlakken met water uit de douchekop. Hier en daar komt een bruin drabje vrij, dat naar beneden valt. De tegels lijken wat fraaier van kleur te worden. Maar latere beschouwing toont mij weinig verbetering.

Adder
Het label op de fles geeft aan: “Niet gebruiken op (…) gebruikte, beschadigde of gekraste oppervlakken.” En daar zit ‘m nou net de kneep (in de hals van de sprayflacon) (grapje) – de oppervlakken die de huisman wil reinigen zijn natuurlijk immer intens gebruikt, altijd wel (wat) beschadigd of gekrast. Met zo’n gebruiksclausule komt de fabrikant wel erg makkelijk weg. Foei, Procter & Gamble France SNC.

Conclusie
Koop geen produkt omdat de commercial zo lachwekkend is en houd het gewoon op je eigen schoonmaakmethode waarbij uiteraard geldt: regelmatig onderhoud is maar alles, tegen verwaarlozing kan geen middel op.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Test Air Wick de Freshmatics Geur Sensor
  • Produkttest: Dasty ontvetter
  • Janny's kerstkransjestest
  • Test: Robijn vloeibaar wasmiddel Color en Stralend Wit
  • Produkttest: Robijn Fast Dry
  • Produkttest: Vanish Oxi Action, vlekverwijderaar
  • Produkttest: De Swiffer Spray & Clean

    Alle artikelen