// Kolom links
 

 
In het nieuws
Je doet het allemaal voor je kinderen
7 juli 2005

Het zomerthema van Management Team is Kinderen,  in een aantal artikelen vertellen managers hoe zij denken over kinderen, opvoeden, zorg en arbeid. Onder 300 kinderen van managers hield MT een enquête: zij willen graag dat vader vaker thuis is.


 Al in het eerste artikel rekent MT af met het beeld in de media dat Nederlandse kinderen niet zouden worden opgevoed en ouders niet kunnen opvoeden. Het gaat best goed met de kinderen, maar werkende managers voelen zich toch vaak schuldig. Ze zijn weinig thuis, omdat ze zo veel en hard werken. En veel is dan fulltime plus een beetje, maar tussen de regels door lees ik dat de Nederlandse manager altijd aan het avondeten zit, 's avonds veel tv kijkt en te weinig sport. Hij heeft dus best tijd om voor te lezen, nog even langs de supermarkt te rijden en met de kids mee naar de zwemles te gaan.


Het onderzoek onder kinderen van managers levert niet veel opzienbarend nieuws op. Kinderen van managers vinden wel dat papa altijd druk is met werk (72%) en krijgen de meeste aandacht van mama (91%). De meeste kids willen dat hun moeder thuis is als ze uit school komen (63%, vader thuis: 28%, neutraal 31%). 38% vindt dat vader te weinig thuis is. Mooi gedaan zijn de interviews met enkele kinderen.


Een ander interessant artikel gaat over het verschil tussen het gezin en het werk: wat maakt managen en opvoeden zo verschillend. Leuke invalshoeken, met o.a. de zeer discutabele uitspraak: Opvoeden kun je van nature, managen kun je leren.


Voor huismannen die thuis de manager zijn, is dit nummer interessant leesvoer.


Management Team,
Nr 12, juli 2005.
Los: € 3,95.


Door Pieter A.J. ReintjesKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Rapportonderzoek: Vaders en seksuele opvoeding
  • Huisvader is blij met z'n rol, maar erkenning zou fijn zijn
  • Huismannen vechten tegen hun suffige imago
  • Vrouw steeds vaker kostwinner

    Alle artikelen