// Kolom links
 

 
In het nieuws
Koopkrachtloze en dweilende man is blok aan been
10 augustus 2005

Als het aan de Esta-lezeressen ligt, zullen binnen afzienbare tijd huismannen tot het verleden behoren. Mannen horen te werken om de passies van de dames te betalen (zie Esta-stukje). HP/De Tijd gaat nog verder. Zij kondigt het uitsterven van de man aan.


In het zomernummer van HP/De Tijd, met als thema Alles over de liefde (juli 2005), lees ik -net als in Esta- dat het vrouwen om de koopkracht van de man gaat. Ook al heeft een man geen grote aantrekkingskracht, met zijn koopkracht kan hij dat moeiteloos tot op hoge leeftijd compenseren.


HP/De Tijd: 'Het heeft voor een vrouw geen zin om een alliantie te sluiten met een man zonder koopkracht. Daar heeft ze niets aan. Zo'n man zal haar en eventuele kinderen niet kunnen beschermen tegen maatschappelijk onweer. Zij is niet gebaat bij een zwakkeling die (...) niet in staat is ervoor te zorgen dat zijn clan het hoofd boven water houdt. Al zuigt hij stof, verwisselt hij luiers en dweilt hij de keuken, hij blijft een blok aan het been.' (Pag. 65.)


Is alle hoop voor (huis)mannen vervlogen? Ja. Voor de kinderen zorgen, mogen wij niet meer. Geld verdienen moeten wij, net als onze vaders en voorvaders die alleen op zondag het vlees aansneden. Daar komt bij, volgens HP/De Tijd, dat wij uitsterven. Uit onderzoek blijkt dat het Y-chromosoom wegens wrakkigheid afsterft. De ondergang van de man wordt voorspeld binnen een paar honderdduizend jaar. Maar sociaal gezien leggen mannen nog veel eerder het loodje.


HP/De Tijd (pag. 121): 'Vrouwen zitten minder te springen om een man over de vloer. Ze willen er nog wel een, want met een man loopt het gezinsleven veel soepeler dan zonder, maar het kan desnoods zonder. Hij moet wel aan de moderne eisen voldoen (...) Dat betekent dat hij zich coöperatief moet opstellen, niet de patriarchale huistiran uithangen, en tegelijk moet beantwoorden aan de verborgen darwinistische eisen van de vrouw. Hij moet haar iets te bieden hebben.
(...) Het is veel belangrijker dat mannen opgewassen blijven tegen de groeiende macht van vrouwen om het alleen op te knappen. Sociale overbodigheid kan alleen worden tegen gegaan door zichzelf aantrekkelijk te maken. Zo moeilijk is dat niet, vooral niet omdat vrouwen, alle grootspraak over onafhankelijkheid en selfsupporting ten spijt, nog steeds graag een man in huis willen. Het is gezelliger dan in je eentje.'


In plaats van zorg en arbeid op een leuke manier te delen, het gezin te zien als een organisatie en als iets wat je sámen opbouwt en mannen de kans te geven ook voor de kinderen te zorgen, gaan vrouwen liever voor het geld. Mannen moeten zich voor vrouwen weer bewijzen door keihard te werken en hun vaderschap te verloochenen. We moeten ons aantrekkelijk maken door veel geld mee naar huis te nemen en verder een gezellig huisdier te zijn, tegen de eenzaamheid van de vrouw. Een koopkrachtloze en dweilende man is slechts een blok aan haar been.

Pieter A.J. Reintjes

Voor gezellige huisdieren met koopkracht: HP/De Tijd, week 28, Lexicon der liefde, 4,50 euro (nabestellen).Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Rapportonderzoek: Vaders en seksuele opvoeding
  • Huisvader is blij met z'n rol, maar erkenning zou fijn zijn
  • Huismannen vechten tegen hun suffige imago
  • Vrouw steeds vaker kostwinner

    Alle artikelen