// Kolom links
 

 
Schoonmaken

Alles wat de medewerkers van huismannen.nl tegenkomen op het gebied van schoonmaken, aangevuld met eigen ervaringen en die van onze lezers.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Schoonmaken is waardevol!
21 december 2006

Gisteren heb ik de was weggewerkt, strijkwerk gedaan, geshopt voor kerstversiering, kerstbrood gebakken, een broek versteld, een deurpost geschilderd, boodschappen gedaan, her en der wat schoongemaakt, bankzaken geregeld, jongste dochter opgehaald van een speelafspraak, meegeweest naar de kerstuitvoering van oudste dochter en nog wat divers allerlei. Niet wereldschokkend en als antwoord op de vraag 'wat heb je vandaag gedaan' ook niet echt boeiend voor de gemiddelde Nederlander. Maar wel hoe ik mijn dag heb gevuld.

Mijn schoonmoeder (64) is er in haar hele carriere als huisvrouw nooit aan gewend. Zelfs nu nog kan ze met een mengeling van sarcasme en zelfspot vertellen dat haar werk door de maatschappij niet op waarde wordt geschat: ''Wat heb ik nou helemaal gedaan vandaag? Ik heb de ramen gelapt en daar ben ik een dik uur mee bezig geweest, lekker boeiend.'' Inderdaad, als je er op die manier tegenaan kijkt dan kan ik me voorstellen dat je het werk in de huishouding weing 'waardevol' vind. Maar zo moet je er níet naar kijken.

In mijn 'werkende' leven heb ik wel eens 's-nachts doorgewerkt met mijn team en stond ik zelf te kopieren en mappen te vullen. Niet echt hoogdravend en intelligent werk. Maar het was de laatste fase van een offertetraject waar ik meer dan een jaar voor heb gevochten en wat het bedrijf uiteindelijk miljoenen heeft opgeleverd. En dat was weer onderdeel van mijn jarenlange inspanning om een goede relatie met de klant op te bouwen. Op die hoger liggende niveau's was mijn werk zeer waardevol. Zo kijk ik ook naar wat ik nu doe. Dat ramen lappen is inderdaad niet boeiend. Maar een schone en opgeruimde leefomgeving in stand houden voor mijn gezin is dat wel. En het bovenliggende belang van het opvoeden en in de wereld zetten van vier zelfbewuste kinderen is mega-boeiend en van onschatbare waarde. Daarmee mijn ramen lappen dus ook!

Mijn zelfrespect en eigenwaarde staan vandaag op een hoger niveau dan het ooit heeft gestaan in mijn werkende leven.www.thuisman.blogspot.com


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Zin en onzin van groente wassen
  • Senseo padhouder schoon krijgen
  • Nog veel toiletten zijn smerig
  • Poep en Plas
  • Senseo padhouder verstopt?
  • Wibra's Dusty ontvetter
  • Hoe schoon is jouw huis?

    Alle artikelen