// Kolom links
 

 
Keuken en kooktips

Naast recepten zijn er nog voldoende andere wetenswaardigheden voor in de keuken.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Check de kassabon!

Maandagochtend vind ik een lekker moment om boodschappen te doen, maar je moet wel opletten. Ze zijn meestal nog bezig met het neerzetten van de aanbiedingen en sommige aanbiedingen van vorige week zijn nog niet weg gehaald. Ook moet je alert zijn op de uiterste houdbaarheidsdatum van spullen, soms liggen er dingen bij die eigenlijk afgeprijsd hadden moeten zijn. Het is wel lekker rustig, dus je kunt shoppen zonder de drukte die bij het eind van de dag of het weekeinde hoort.

Afrekenen gaat razendsnel in vergelijking met vroeger, die scankassa's zijn erg handig. De keerzijde is dat de dame (of heer) achter de kassa geen enkele prijs- of produktkennis meer heeft. Waarom zou je ook, de computer maakt geen fouten, toch? Nee, de computer niet, maar mensen wel. Automatisch check ik na het afrekenen de kassabon en ook deze keer niet ten onrechte. In plaats van jonagold had ze elstar appels aangeslagen, wat 1,10 euro duurder was. En de bananen waren gewoon voor de volle prijs meegeteld. De dame achter de kassa kende het verschil niet tussen jonagold en elstar en heeft gewoon gegokt. En de supermarkt was vergeten de nieuwe aanbiedingsprijs van de bananen in de scankassa's te verwerken, wat ook nog eens 1 euro scheelde. Dus 2,10 euro teveel betaald die ik bij de klantenservice samen met een excuus terug kreeg. Dit is geen uitzondering, het gebeurt me meerdere keren per week.

Tsjee, 2,10 euro, waar maak je je druk om, hoor ik je zeggen. Simpel: 2,10 euro is geen wereldbedrag, maar ik doe een keer of vier per week boodschappen. Stel dat ik bij elke keer 1 euro teveel betaal omdat ik vergeet de kassabon te checken, dan is dat 1 euro x 4 x 52, oftwel 208 euro per jaar. Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik kan best leuke dingen doen met 200 euro! Los daarvan kan ik voor 200 euro heel wat boodschappen doen.

Computers maken geen fouten, mensen wel. Uiteindelijk zijn het toch de mensen die de computers bedienen.


 


Bram Jolwww.thuisman.blogspot.com


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Eetbaar folie gezond en milieuvriendelijk
  • Slecht eten leidt wellicht tot vroege veroudering.
  • Handige tips ter voorbereiding van uw vakantie tbv. uw gezondheid
  • Geen tijd om te koken, koop een vriezer...
  • De essentie van het koken

    Alle artikelen