// Kolom links
 

 
Cultuur

Naast grappen en tekeningen ook rare dingen van het internet en uit kranten en tijdschriften. Ook krijgen we regelmatig dingen opgestuurd of maken we zelf iets mee wat te gek voor woorden is. Verbazing en verwondering over wat wij lezen en horen en meemaken. Kijk, lees en verbaas.


Vader gaat op stap
5 augustus 2007

De huisman kan sikkeneurig zijn als het pijpenstelen giet, de kids daardoor noodgedwongen het speelgoed in huis laten slingeren en het werk zo weer niet opschiet. Maar als de schimpscheuten van de zon doorbreken, in de doorzon- maar niet doorsnee-woning, de huisman jubelt want hij trekt er op uit.
De huisman is in no time buisman-af dan, niks zinloos gezap voor het kijkbeest, maar de paden op, de lanen in, de hengel uit, de tuin bewerkt. Eigenlijk heeft een huisman niet direct een excuus nodig niet huisman te zijn. Want, eerlijk is het, wat is er heerlijker dan weg te zijn van de muffe zolders, van de ongemopte keukenvloer, en de niet uitgeruimde was- en afwasmachine. Huisman is een roeping, zeker is waar, doch als het weer roept in lokkende briesjes, in verlekkerde ijsjes, weer eens goed ingegraven worden in het zand door eigen en (buurt)kinderen, ja dan is het woordje 'huis' al te gemakkelijk van het naamwoord 'man' geweekt.
Huismannen, verman u, laat de voorjaarsmoeheid overgaan in de zinderende zomer.
Met gezwinde opgewektheid naar dierentuin ('om je familie te bezoeken', grapt mijn schoonvader al eeuwen), naar pretpark (maar niet op een Franse kermis want dat is vragen om zelfmoord als een attractie in de lucht blijft steken), naar  speeltuin, bos, zwembad (heren, denkt u aan de bikinilijn?) - och, hoe fijn mag het in dit jaargetijde zijn.
En die nodige verbouwing van de dakkapel, het strijkwerk van drie weken terug, die niet te verwijderen vlekken in het bankstel, wedden dat, ja laten we er een wedje op afsluiten, dat al de klussen er na de vakantie ook nog zijn? Vader gaat op stap. Z'n dasje goed, z'n jasje goed. Dat schort blijft hangen waar het hangt.


Ronald RoestenburgKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • John Fullbright ‘rough and ready’ met ‘spooky stuff’
  • Melanie Dekker innemend, maar onvoldoende eigen stemgeluid
  • Het Nationale Lezersonderzoek zoekt mannen
  • TalhotBlond en pokeren
  • Ontspanning is voor iedereen nodig!

    Alle artikelen