// Kolom links
 

 
Emancipatiemissers

Bijna iedere huisman of zorgvader stuit wel eens op onbegrip van de buitenwereld. Er zijn legio voorbeelden te noemen: zo is een vaak gehoord vooroordeel dat mannen niet kunnen schoonmaken, of dat ze niet kunnen koken. En veel huismannen moeten zich verdedigen over hun keuze van huismannenschap. Wat voor huismannen vanzelfsprekend is, ziet de nabije omgeving de huisman als zielig, vreemd of in ieder geval een watje. En dan hebben we het nog niet gehad over het stereotype infantiele beeld dat van de man geschetst wordt in de reclame.


Kiespijn van Elmex
19 februari 2008

Altijd fijn als je een opruimingsbak hebt bij een supermarkt en zeker als de tandpasta er bijzit die je net nodig hebt. Twee tubes Elmex voor de kinderen voor twee Euro is altijd mooi meegenomen. Thuis haal ik het plastic er af en wat staat er: ‘Een reden meer om je moeder dankbaar te zijn’


Ik lees het nog een keer, misschien staat er iets over een vader die ook goed zijn tanden poetst, nee het gaat over de moeder.
En dan heb ik spijt dat ik het gekocht heb. Want waarom moet je als kind je moeder dankbaar zijn? Omdat ze toevallig het meeste thuis is en er op let dat je je tanden goed poetst? Of dat je uit haar buik komt? Ze zeggen het niet, maar vaders bemoeien zich niet met het poetsen. Die poetsen namelijk niet hun tanden en als ze het wel doen dan leven ze ergens anders. Het promotektsje sluit af met ‘Elmex beschermt’. Ik krijg ter plekke kiespijn van het tandenknarsen.


Rudolf Hunnik


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Nationale Voorleesdagen wil alleen maar moeders
  • ANWB Kampioen en de buurman
  • Kinderjuffen gezocht (m/v)
  • Plus Supermarkt maakt man belachelijk
  • Hansaplast bedankt alleen maar moeders

    Alle artikelen