// Kolom links
 

 
Schoonmaken

Alles wat de medewerkers van huismannen.nl tegenkomen op het gebied van schoonmaken, aangevuld met eigen ervaringen en die van onze lezers.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Nog veel toiletten zijn smerigEr zijn 400 wc's gecontroleerd, van de 400 toiletten waren er 119 vies. Dat is wel minder dan een jaar geleden, maar het aantal vieze wc's in het huishouden is nog steeds aan de hoge kant. In sommige gevallen zat er zelfs ontlastingsresten op de deurklinken, op het toiletpapier, en regelmatig ook in het toiletpot. 23 van de vieze gevallen zat het ook op de lichtschakelaar, op de bril, en op de vloer.
Soms troffen we condooms en maandverband op de vloer. De overige gecontroleerde toiletten zijn in het huishouden brandschoon. Dat betekent dat er nog veel huishoudens smerig hun wc achterlaten, waardoor ziekteverwekkers voor zichzelf en voor een ander ''kweken'' en mensen met een zwakke weerstand kunnen er een infectie oplopen.

De huishoudens die een smerige wc hebben, krijgen informatie waarom een vieze wc een mens kan infecteren en de kans vergroot door hun gedrag om er iets op te lopen. Het onderzoek is verspreidt over heel Nederland gehouden over een totaal van 400 huishoudens.

De deelnemende kandidaten aan onze vrijwillige wc-onderzoek hebben inmiddels een infoboekje ontvangen wat de gevaren van een vies toilet kunnen zijn. Jaarlijks komen tientallen mensen bij de huisarts terecht door een infectie dat door hun eigen toilet te wijten heeft.
Vaak gaat het om mensen met een slechte weerstand, studenten, en zelfs gezonde mensen die hun toiletten smerig achter laten.


Met dank aan Johny van Idols- en WeerclubKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Zin en onzin van groente wassen
  • Senseo padhouder schoon krijgen
  • Poep en Plas
  • Senseo padhouder verstopt?
  • Wibra's Dusty ontvetter
  • Schoonmaken is waardevol!
  • Hoe schoon is jouw huis?

    Alle artikelen