// Kolom links
 

 
Huismannen weblog

Vanaf 2002 tot eind 2004 hield oprichter Marcel van Veelen een internetdagboek bij. Roel van der Wekken nam tot eind 2006 het stokje over. Beiden legden hun beslommeringen als huisman weer. Het uitgangspunt was om niet zozeer te beschrijven wat ze zoal deden, maar wat zij bij het huismanschap voelden.


Ze gaan weer naar school

Nog een dagje en de zomervakantie zit er weer op. Zes weken de kinderen dag en nacht om me heen gehad, ik ben het een beetje zat, eerlijk gezegd. Lieverds zijn het hoor, daar niet van, maar zes weken is lang. Twee weken weggeweest met de tent, vier weken thuis.

Wat hebben we zoal gedaan die vier weken? Met Jan van elf heb ik af en toe de computergame Half-Life gespeeld. Het is een first-person shooter voor 16+, maar omdat ik er zelf bij ben mag hij het van mij wel spelen. Althans, er bij ben, ik probeer niet teveel achterop te raken. Hij komt me af en toe helpen. ‘Ben je nog maar op dat level ?!’ of ‘Heb je nog geen gravity gun !?’, krijg ik dan te horen. Met de online versie Half-Life Deathmatch kan ik al helemaal niet meekomen. Zodra ik ben ingelogd, word ik neergeknald.

Nieke van zeven heeft ook een favoriete game: De Sims. Ik snap het niet meer al die relaties van haar Sims. Die en die is weer zwanger, want ze is zojuist getrouwd met een vampier. Dat schijnt te kunnen in de Simswereld. En met haar boekjes gelezen, elke dag. Ze gaat nu naar groep vijf, maar ze zit tegen dyslexie aan. Dat hebben ze op school getest. Ik ben blij dat ze het zo snel in de gaten hadden, trouwens. Er zit maar één ding op: zo veel mogelijk leeskilometers maken. Maar het gaat gelukkig beter. Als ze niet moe is en niet onzeker, gaat het soms zelfs heel goed. Kijken hoe dat in het nieuwe jaar uitpakt.

Maar we hebben niet alleen gecomputerd, hoor (ja, ja, van wie zouden ze dat nou hebben, dat gecomputer?). We zijn naar tante Els geweest, we hebben (uiteraard!) TV gekeken (‘Pap, het is Ned’s Survival Gids, niet Kids’), we hebben gepraat, we hebben ruzie gemaakt en het weer bijgelegd, we hebben gekookt, we hebben Cluedo gespeeld, we zijn vaak naar het strandje bij de Reigerplas geweest, we hebben mijn verjaardag gevierd, we zijn naar opa geweest. Mijn moeder zei wel eens tegen me: ‘je hoeft niet de hele dag bijzondere dingen met ze te doen, ze moeten ook zichzelf leren vermaken’. En daar heeft ze ouderwets gelijk in. Dus dit jaar maar eens niet naar De Efteling. Scheelt ook een boel geld.

Hebben ze er zin in, het nieuwe schooljaar? Nee, ze hebben er geen zin in. ‘Had jij vroeger zin om weer te beginnen, pap?’ vroeg Jan me vorige week. En om te verbloemen dat ik toch wel een beetje een nerd was, zei ik: ‘Nou, zin niet. Maar toen de school een paar dagen bezig was, vond ik het al heel snel weer leuk’.
‘Vonden ze jou een nerd, pap?’ probeert Jan, heel psychologisch.
‘Ja, Jan, zeg ik, een übernerd’. ‘Dat weet ik, pap, want op die foto’s van vroeger heb je je T-shirt in je broek en niet er overheen, echt heel erg nerderig’.
En daar kan ik het weer mee doen.


Bas LemsKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Brugsmurf
  • Avonturen op de kamping
  • Groep achters huilen niet
  • Van Baukje naar Siemon
  • Zelf een kast bouwen

    Alle artikelen