// Kolom links
 

 
Huishoudelijke middelen testen

Ook wij testen van alles en nog wat in de huishouding. Kijkt de huisman door een andere bril? oordeel zelf.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Janny's kerstkransjestest

De aanloop naar Kerst vind ik altijd een van de gezelligste tijden van het jaar. De kerstboom optuigen en het creëren van de juiste kerstsfeer in je huis. En de gezellige kerstsfeer in de winkels en winkelcentra. Daarbij hoort natuurlijk de overdaad aan lekkernijen. En aangezien ons hele gezin houdt van een lekker koekje of chocolaatje is de verleiding tot koop daarvan natuurlijk niet te weerstaan.

Maar ja, wat te kiezen? Chocolade kerstballen voor de boom is niet zo moeilijk, dat is al jaren een traditie. Maar koekjes kiezen en dan het liefst koekjes die niet in 1 avond op zijn.
Aangezien ik mijn boodschappen doe waar ik dan toevallig ben, heb ik dit keer bij elke winkel waar ik was kerstkransjes gekocht. 

Welke heb ik gekocht en welke waren nou echt lekker?

Plusmarkt:
1. Kransen Crème de Lux van Bakker Bokkers (€ 1,99),
2. Amandelkransen van eigen merk (€ 1,79),
3. Kerstboompjes van Bolletje (€ 1,75)

Super de Boer :
4. Nootkransjes van Bakker van Doorn (€ 0,55);

C1000:
5. Kransmelange van de Gulden Krakeling (€ 1,39);

Banketbakker:
6. Amandelkransen (€ 4,25 voor 10 stuks)

Ik krijg regelmatig aanloop van vrienden, buren en niet altijd heb ik een koekje in huis. Ik had nu zoveel koekjes in huis dat iedereen zijn buik vol kon eten. Ik heb daarbij goed opgelet wat men dubbel nam en hun commentaar op de koekjes. De bevinding hieronder is gebaseerd op de reacties van 10 verschillende mensen (inclusief 2 kleuters).

De algemene mening is:

1.      Kransen Crème de luxe: Iedereen (incl. mijzelf) was ervan overtuigd dat het schuimkransen waren. Zo zien ze er ook uit. Maar van binnen zit er een dikke crème die heel erg zoet is. En aangezien de kransen ook vrij groot zijn is het teveel van het goede. Zelfs kinderen lieten de helft liggen. Maar door het gezellige uiterlijk (wit met spikkels) was het een koek die door iedereen als eerste werd gekozen maar door niemand werd een 2e genomen. Zo zie je maar, iedereen laat zich verleiden door het uiterlijk.

                 

2.      Amandelkransen van Plusmarkt: De algemene reactie was: hmm, lekker. Zelf vond ik ze ook heel lekker met overheersende  roombotersmaak. Volgens de ingrediënten op de verpakking zit dat er NIET in. Wel een heleboel geur- en smaakstoffen. Het zullen dus de kunstmatige smaakstoffen wel zijn. Maar al met al, heel smakelijk.

3.      Kerstboompjes van Bolletje: Erg zoet en zodra  je de verpakking opendoet, komt de kokosgeur je tegemoet. Je ziet toch dat men TE zoet niet verkiest. 1 is misschien lekker maar meer moet je er niet van nemen. Twee keer werd gezegd dat het net is of je een kokosnoot aan het eten bent. Een vleugje kokos is lekker maar associeer je niet echt met Kerst. De naam komt natuurlijk ook van de vorm (kerstboom) maar qua smaak verwacht je ook meer kerstsfeer.

                        

4.      Nootkransjes van bakker Van Doorn: Heel duidelijk een goedkoop fabriekskoekje. Niets speciaals, niet te zoet. Het is alsof je een goedkoop merk spritskoeken eet. Duidelijk koekjes die je het hele jaar eet, alleen met wat schaafsel van noten erop, Geen pinda’s maar schaafsel amandel en pindasnippers.

5.      Kransjesmelange van de Gulden Krakeling: Lekker alledaags koekje. Niet te zoet, precies goed van smaak. Lekker knapperig en de chocoladekransjes met kokossnippers zijn heerlijk. Niet overheersend kokos maar een dun vleugje kokosgeur.  Voor weinig geld heb je een leuke variatie kerstkoekjes. Met kokos, amandelsnippers en gesuikerde.

6.      Amandelkransen van de Warme Bakker: Heerlijke koeken alleen jammer dat ze zo duur zijn. Die deel je niet zomaar uit aan de kinderen in de buurt. Ondanks het feit dat je heel duidelijk de roomboter erboven uit proeft, is het toch niet te zoet. Van deze koeken kan je echt genieten en het verleid je altijd (ondanks dat ze zo groot zijn) tot een tweede.

De prijzen van alle koekjes vond ik in verhouding tot de smaak en kwaliteit redelijk. De koeken van de banketbakker waren wel duur (€ 4,25) maar daar heb je dan ook de beste kwaliteit voor en natuurlijke grondstoffen. Wel duur dus maar als je het vergelijkt met de smaak en kwaliteit krijg je wel waar voor je geld. 
Voor een 'gewoon' alledaags koekje kies ik de goedkopere fabriekskoekje en als ik mijn gasten wil verwennen kies ik voor het vakmanschap van de banketbakker.

Mijn top-6:

1.      De koeken van de banketbakker

2.      De amandelkransen van de Plusmarkt

3.      Kransjesmelange van de Gulden Krakeling

4.      Kerstboompjes van Bolletje

5.      Kransjes Creme de Luxe

6.      Nootkransjes van Super de Boer


Janny


 


 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Test Air Wick de Freshmatics Geur Sensor
  • Produkttest: Dasty ontvetter
  • Test: Robijn vloeibaar wasmiddel Color en Stralend Wit
  • Produkttest: Robijn Fast Dry
  • Produkttest: Antikal badkamer reiniger
  • Produkttest: Vanish Oxi Action, vlekverwijderaar
  • Produkttest: De Swiffer Spray & Clean

    Alle artikelen