// Kolom links
 

 
Huismannen weblog

Vanaf 2002 tot eind 2004 hield oprichter Marcel van Veelen een internetdagboek bij. Roel van der Wekken nam tot eind 2006 het stokje over. Beiden legden hun beslommeringen als huisman weer. Het uitgangspunt was om niet zozeer te beschrijven wat ze zoal deden, maar wat zij bij het huismanschap voelden.


Seksuele voorlichting

De bovenbouw krijgt binnenkort het atelier seksuele voorlichting. Ze verheugen zich er al op. Neuken, condooms, het hele technische gebeuren, ze willen alles weten op die leeftijd.

Ik heb ook op mijn elfde jaar seksuele voorlichting gekregen. Begin zeventiger jaren, van meester S. op een gereformeerde school in Friesland. Meester S. was van de Youth for Christ, die waren wel gelovig, maar ook modern. Zoiets. We mochten hem vragen wat we wilden. En dat waren natuurlijk vooral technische vragen als: hoe moet je het doen?

Er was iets dat we niet begrepen. Als je de kans hebt om het tien keer op een dag te doen met je vrouw, waarom doe je dat dan niet? Meester legde geduldig uit dat je ook wel eens moe bent of er geen zin in hebt. Geen zin in seks, het leek ons onvoorstelbaar.

Dat doet me denken aan buitenlandse toeristen die naar Amsterdam komen. Een vriend van me die in de drugshulpverlening werkt op de wallen vertelde me dat Amerikanen maar moeilijk kunnen geloven dat niet iedereen in Amsterdam de hele dag loopt te blowen en naar de hoeren gaat. Als het legaal is, dan doet toch iedereen het? Zij zouden het tenminste wel doen. Het zijn net basisschoolkinderen, die Amerikanen.

Ik ben meester S. nog steeds dankbaar voor zijn eerlijke antwoorden. Hij leerde ons het technische gedeelte, maar vooral ook dat seks een hulpmiddel is om je liefde aan elkaar te tonen. Dat vonden wij maar onzin natuurlijk, want liefde, we hadden geen flauw idee waar hij het over had.

Wat in de tijd van meester S. niet ter sprake kwam was het onderwerp homoseksualiteit. Ik denk dat het taboe op dat onderwerp te groot was in die tijd en die omstandigheden. Ik hoop dat daar nu opener over gesproken kan worden, toch?


 Bas Lems


 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Brugsmurf
  • Avonturen op de kamping
  • Groep achters huilen niet
  • Van Baukje naar Siemon
  • Zelf een kast bouwen

    Alle artikelen