// Kolom links
 

 
Opinie

Ook wij huismannen hebben een eigen mening. En omdat wij die ook willen laten horen, schrijven we die hier zo nu en dan op. Het zijn allemaal opinies op persoonlijke titel.


Mama Wil.. goede voorschoolse opvang!
1 april 2009

Hoewel de wet voorschoolse kinderopvang verplicht stelt, blijkt het aanbod op vele plekken te weinig. Wie is verantwoordelijk? En hoe lossen we dit op? Gewoon door ons te verbinden, handtekeningen te zetten en oplossingen te genereren. Klik op actie en vraag landelijk aandacht!

Vele werkende moeders (en papa's red.) die door lange reisafstanden of vroege diensten 's ochtends voor half negen het huis uit moeten, zitten in de problemen omdat er geen goede voorziening is om de kinderen op te vangen. Ook de kinderen onderbrengen bij familie of vrienden is niet altijd mogelijk. En toch moet er brood op de plank. Politiek lijkt het niet serieus te nemen. Wat nu?

Zo ook Bettine Buijel uit Deventer, zij vertelt hierover in de krant De Stentor:
,,Ik heb geen familie in Deventer. Andere ouders brengen de kinderen voor achten naar opa of oma, die ze om half negen naar school brengen. Tot voor kort bracht ik de kinderen enkele dagen naar een buurvrouw. Die kreeg andere werktijden, dus dat kan niet meer. Moet ik nu maar stoppen met werk en bijstand, zorg- en huurtoeslag aanvragen? Ik wil mijn eigen geld verdienen en onafhankelijk zijn van een uitkering.''
lees meer>>


http://www.mamawil.nl


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Dank je, Prem
  • Bart, ruim nou eens je rolpatroon op!
  • She Energy Drink is niet voor vrouwen
  • Club van Slechte Huisvrouwen kortzichtig en zelfzuchtig
  • Van emancipatie naar mancipatie
  • Het risico van Ringtone-abonnementen
  • Geen vaderschapsverlof

    Alle artikelen