// Kolom links
 

 
Wij waren bij

Huismannen.nl wordt menigmaal uitgenodigd door televisie- en radioprogramma's om mee te praten over zorg en huishouden. Maar dat doen we ook op conferenties, tijdens debatten, maar ook als expert in klankbordgroepen. Hier een keuze waar we aan meegewerkt hebben.


Conferentie Over Vaders gesproken

Expertisecentrum voor emancipatie en participatie Scala uit Rotterdam organiseerde op 23 april  een conferentie over en met vaders. 's Middags werd er gesproken over twee vaderprojecten waar Scala mee bezig was: Rotterdamse vaders en Papa Consult. Daarnaast waren er workshops te volgen o.a. hoe zet je een vadercentrum op dat gegeven werd door het Adamcentrum in Den Haag.
Naar aanleiding van Rotterdamse vaders is er een boek verschenen:  Rotterdamse Vaders, 010 openhartige interviews


Prominenten op deze middag waren de twee gastsprekers: Adrienne Burgess, van het Engelse Fatherhood institue en auteur van het beroemde 'vaderboek': Het Vaderinstinct en Vincent Duindam die als psycholoog verbonden is aan de Universiteit van Utrecht onderzoek heeft gedaan naar zorgende vaders en gepubliceerd in: Zorgende Vaders


De conferentie was druk bezocht: vooral door vrouwen van verschillende organisaties. Burgess vertelde in het kort aan de hand van een powerpointpresentatie wat haar organisatie precies doet en dat het soms lastig is om vaders te betrekken bij allerlei gezinsactiviteiten. Wederom blijkt uit haar verhaal dat een actieve betrokken vader goed is voor de ontwikkeling van zijn kinderen.


Vincent Duindam had een soortgelijke verhaal en ik vroeg tijdens het plenaire vragenmoment: Of huismannen dan wel niet de meest gelukkigste mannen moeten zijn als ze voor hun kinderen mogen zorgen? Meteen cijfers kon hij niet zo snel optrommelen maar uit een onderzoek in Duitsland blijkt dat fulltime zorgende vader iets minder gelukkig zijn dan fulltime zorgende moeders; al had dat niet veel om het lijf.


Zowel met Burgess en Duindam had ik na afloop een goed gesprek, ik zette Huismannen.nl weer eens op de kaart en ik mocht zelfs Duindams haikubundel: Dochters de bloei komt de eraan mee naar huis nemen.

Rudolf Hunnik

www.scalarotterdam.nl


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Ode aan Vaderschap
  • Women inc. Festival 2013 en de Huishoudbeurs
  • Seminarie: Mannen en vrouwen in de reclame
  • In debat met Heleen Mees

    Alle artikelen