// Kolom links
 

 
Emancipatiemissers

Bijna iedere huisman of zorgvader stuit wel eens op onbegrip van de buitenwereld. Er zijn legio voorbeelden te noemen: zo is een vaak gehoord vooroordeel dat mannen niet kunnen schoonmaken, of dat ze niet kunnen koken. En veel huismannen moeten zich verdedigen over hun keuze van huismannenschap. Wat voor huismannen vanzelfsprekend is, ziet de nabije omgeving de huisman als zielig, vreemd of in ieder geval een watje. En dan hebben we het nog niet gehad over het stereotype infantiele beeld dat van de man geschetst wordt in de reclame.


Een gesprek met Nutricia

Uit Persbericht Nutricia: Fabels over voeding zetten jonge ouders op het verkeerde been

'Spinazie is de belangrijkste bron voor ijzer (met dank aan Popeye!), volle melk, roomboter en jonge kaas zijn leveranciers van gezonde vetten en een volkorenbiscuitje levert meer vezels dan een appel. Deze fabels over voeding kwamen naar boven uit het onderzoek dat Marktonderzoeksbureau Brainjuicer in opdracht van Nutricia onder 1000 moeders van kinderen onder de 2 jaar hield. Slechts 44% van de moeders met een kind tussen de 1 en 2 jaar is er zeker van dat hun kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ze weten meestal wlke bouwstoffen hun kind nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling, maar niet he hun kind deze binnenkrijgt. Dat kan ertoe leiden dat kinderen minder bouwstoffen opnemen dan hun ouders denken. Uit de Voedsel Consumptie Peiling (RIVM, 2008) blijkt bijvoorbeeld dat peuters over het algemeen te weinig vezels eten.'


Heeft u het gelezen? Wat moet een zorgende vader hier wel niet van denken? Juist: waarom alleen moeders genterviewd en niet vaders? Weten vaders dan niet of hun kind genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt? Heeft hij daar geen interesse voor? Terwijl op het eind in dit persbericht de ouders er toch op worden aangesproken.

Ik legde mijn vraag aan Nutricia voor: Waarom geen vaders in dit onderzoek? 
Ik kreeg van een woordvoerster gelijk antwoord. Zij vertelde dat het niet de bedoeling was om te laten blijken dat mannen niet kunnen zorgen. Ze hebben bewust gekozen voor een onderzoek onder moeders omdat zij in de regel meer voor de kinderen zorgen. Nutricia opperde ook dat er zeker een ander onderzoek komt waar vaders wel bij betrokken worden en dat zij mijn vraag niet lastig vond en alleen maar goed om zichzelf en haar organisatie goed scherp te houden.

Nu ga ik Friso kindervoeding maar eens benaderen met hun commercial:
Daarom kiezen moeders voor Friso.


Rudolf Hunnik


 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Nationale Voorleesdagen wil alleen maar moeders
  • ANWB Kampioen en de buurman
  • Kinderjuffen gezocht (m/v)
  • Plus Supermarkt maakt man belachelijk
  • Hansaplast bedankt alleen maar moeders

    Alle artikelen