// Kolom links
 

 
Huishoudelijke middelen testen

Ook wij testen van alles en nog wat in de huishouding. Kijkt de huisman door een andere bril? oordeel zelf.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Produkttest: Dasty ontvetter

Voor het tijdschrift Kassa Magazine werd Huismannen.nl gevraagd of zij het schoonmaakmiddel ‘Dasty’ ontvetter wilde uitproberen. En dat heb ik uitgebreid en met plezier gedaan. Ik heb Dasty getest op verschillende huishoudelijke apparaten of voorwerpen. Zoals de afzuigkap, het gasstel, oude vlekken in de elektrische oven, een onderkant van een koekenpan, de keukenvloer, kalkvlekken in de badkamer, en autovelgen. De vraag is: is het een wondermiddel?


Inhoud
Dasty heeft een sterke citroenachtige chemische geur. Sommige mensen ervaren dat als lekker fris maar bij mensen met allergie- of luchtwegenproblemen kan dit flink irriteren. Bovendien moet je huishoudhandschoenen dragen om er mee schoon te maken. Zonder handschoenen komt er een vetachtige laag op je handen die je daarna flink moet afspoelen, anders droogt je huid uit. Op de verpakking staat: 5% niet-ionogene oppervlakte-aktieve stoffen cationogenen, fosfaten, reukstof en limonene. Bij nader onderzoek blijkt dat dit zouten en ammonia zijn die in het milieu niet makkelijk afbreken.

Getest
Als eerste de afzuigkap. Ik gebruikte pure Dasty en spoelde na met water. De afzuigkap knapte zienderogen op en ging zelfs glimmen met nabewerking met Glassex. De losse schermen ontvette prima in een combi met water en Dasty. Bij het gasstel kwam oud aangekoekt vet helemaal los. De zwarte oude vlekken in de elektrische oven (50 graden voorverwarmen) verdwenen wel maar niet helemaal. Je rook ook een ammonialucht! De onderkant van een koekenpan kreeg na een sopje Dasty zijn oude kleur terug. De keukenvloer werd hartstikke schoon maar je moest wel nawrijven om het streeploos te krijgen. Vlekken op het fonteintje en op de douchecabine werden minder maar de kalksporen verdwenen niet. Mijn vieze autovelgen werden heel erg schoon.

Eindconclusie
Dasty is een prima ontvetter, maar niet milieuvriendelijk. Omdat het toch een agressief schoonmaakmiddel is moet je voorzichtig zijn op kleurechte oppervlaktes. Voor het gebruik van een enkele vieze klus in en rondom het huis is het prima, maar niet voor dagelijks gebruik. Wondermiddel? Schoonmaakazijn doet ook wonderen.


Rudolf HunnikKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Test Air Wick de Freshmatics Geur Sensor
  • Janny's kerstkransjestest
  • Test: Robijn vloeibaar wasmiddel Color en Stralend Wit
  • Produkttest: Robijn Fast Dry
  • Produkttest: Antikal badkamer reiniger
  • Produkttest: Vanish Oxi Action, vlekverwijderaar
  • Produkttest: De Swiffer Spray & Clean

    Alle artikelen