// Kolom links
 

 
Emancipatiemissers

Bijna iedere huisman of zorgvader stuit wel eens op onbegrip van de buitenwereld. Er zijn legio voorbeelden te noemen: zo is een vaak gehoord vooroordeel dat mannen niet kunnen schoonmaken, of dat ze niet kunnen koken. En veel huismannen moeten zich verdedigen over hun keuze van huismannenschap. Wat voor huismannen vanzelfsprekend is, ziet de nabije omgeving de huisman als zielig, vreemd of in ieder geval een watje. En dan hebben we het nog niet gehad over het stereotype infantiele beeld dat van de man geschetst wordt in de reclame.


Plus Supermarkt maakt man belachelijk

Beste Plus,

Als trouwe klant erger ik me aan jullie Hollandse Weken reclame. Een man in vrouwenkleding wordt nooit serieus genomen en doorgaans alleen maar belachelijk gemaakt. Laat staan als het een donkere man in klederdracht voor vrouwen betreft. De acceptatie van Nieuwe buitenlanders is al niet zo groot en als hij in kleding loopt wat totaal niet bij zijn culturele achtergrond past, lijkt me dit niet een positieve bijdrage te geven aan onze multiculturele samenleving. Daarnaast wordt hij als man ook nog eens belachelijk gemaakt door vier vrouwen. Bovendien wordt er in deze reclame een symbolisch plusteken gemaakt, zien jullie niet dat het lijkt op het slaan van een (katholiek) kruisje? 

Als laatste wil ik noemen dat het beeld van Holland toch wel erg cliché is: molens en klederdracht. Nederland is toch meer dan het land van tulpenbollen en kaas, of konden jullie niks anders bedenken?

Ik kijk uit naar jullie reactie.
Antwoord:
Hartelijk
dank voor uw email over onze nieuwe reclamecampagne.De
eerste commercials leiden tot veel reacties. Wij waarderen het enorm dat
klanten met ons meedenken en overleggen de reacties regelmatig met ons nieuwe
reclamebureau.

Wij
vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


Vraag:
Bedankt voor uw reactie! Jammer
genoeg is uw reactie erg algemeen en niet een antwoord op mijn vraag.


Wat is de reactie van jullie nieuwe reclamebureau? Gaan jullie op
deze voet verder?


 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Nationale Voorleesdagen wil alleen maar moeders
  • ANWB Kampioen en de buurman
  • Kinderjuffen gezocht (m/v)
  • Hansaplast bedankt alleen maar moeders
  • IKEA vliegt uit de bocht

    Alle artikelen