// Kolom links
 

 
Opinie

Ook wij huismannen hebben een eigen mening. En omdat wij die ook willen laten horen, schrijven we die hier zo nu en dan op. Het zijn allemaal opinies op persoonlijke titel.


She Energy Drink is niet voor vrouwen

Waar je oog soms op kan vallen. Op de balie van de
sportschool stonden roze blikjes met de naam ‘She Energy Drink’ en had de begeleidende tekst: ‘Alleen voor vrouwen’ en ‘Steun Pink Ribbon’. “Dus niet voor mannen?” riep ik de vriendelijke receptionist toe. We raakten in gesprek en hij verontschuldigde zich omdat het niet zijn idee was. Ik kon het niet laten om te zeggen: “Je krijgt er in ieder geval leuke dames mee aan de balie.”

Ik was vastbesloten om te gaan klagen bij de sportschoolhouder, maar eerst nam ik het product ‘She’ zelf onder de loep. Het blijkt dat ‘She’ op de markt is gekomen omdat energiedrankjes marketingtechnisch vooral gericht zijn op mannen. Mannen hebben immers meer power nodig om ‘vleugels’ te krijgen in deze wereld waarin mannen geen mannen meer kunnen zijn. Er is al veel geschreven over dit soort kunstmatige energiedrankjes, onder meer dat het slecht is voor tieners vanwege het feit dat ze bomvol zitten met cafeïne, kunstmatige zoetstoffen als aspartaam, en het hormoonoppompende middel taurine; daar worden ze juist nog onrustiger van.

Wat zit er nu precies in ‘She’? Ik besloot het te kopen en uit te proberen. Eén blikje She bevat (250 ml): koolzuurhoudend water, citroenzuur, natrium citraat, taurine, glucoronzuur gamma lacton, Arabische gom, aroma, aloe vera extract, cafeïne, inositol, zwarte wortel concentraat, vitamines (niacine, panthotheenzuur, vit. B6, vit. B12) aspartaam acesulfaam-k, natrium saccharine, sucrose acetaat isobutyraat, een hoge bron van fenylalanine, en een hoog cafeïne gehalte 32/100 ml. Dit product bevat cafeïne en is niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en cafeïne gevoelige mensen. Niet in grote hoeveelheden gebruiken. Er staat ook nog een regel onderaan het blikje: calcium, vitaminen, aloe vera en ginseng. Het bevat geen suiker.

Een belangrijke vraag is: is het voor vrouwen dan zo goed en aantrekkelijk om te kopen? Misschien de roze kleur van het drankje en het blikje, maar als je zwanger bent mag je ‘She’ niet drinken, drink je teveel dan raak je gestresst en het is ongelofelijk onnatuurlijk!
‘She’ is eigenlijk water met zout, veel kunstmatige zoetstoffen (aspartaam, fenylalinine) en cafeïne. De smaak krijg je van de toegevoegde niet-natuurlijke vitamines. Waarom Pink Ribbon - dat aandacht vraagt voor borstkanker - hier haar naam aan heeft verbonden is de vraag. Een reden is natuurlijk dat per blikje vijf Eurocent aan de stichting wordt geschonken, maar uit serieus onderzoek blijkt toch ook dat teveel aspartaam kankerverwekkend kan zijn.

Is slecht dan misschien wel lekker? ‘She’ heeft een vage perziksmaak, maar is met name erg zoet  en door het zout krijg je een vreselijke nadorst. Lees ook dit artikel! Geef mij maar gewoon koffie: daar knap je ook van op, het is een zuivere stof en voor mannen nog goed voor hun prostaat bovendien.

 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Dank je, Prem
  • Bart, ruim nou eens je rolpatroon op!
  • Club van Slechte Huisvrouwen kortzichtig en zelfzuchtig
  • Van emancipatie naar mancipatie
  • Mama Wil.. goede voorschoolse opvang!
  • Het risico van Ringtone-abonnementen
  • Geen vaderschapsverlof

    Alle artikelen