// Kolom links
 

 
Emancipatiemissers

Bijna iedere huisman of zorgvader stuit wel eens op onbegrip van de buitenwereld. Er zijn legio voorbeelden te noemen: zo is een vaak gehoord vooroordeel dat mannen niet kunnen schoonmaken, of dat ze niet kunnen koken. En veel huismannen moeten zich verdedigen over hun keuze van huismannenschap. Wat voor huismannen vanzelfsprekend is, ziet de nabije omgeving de huisman als zielig, vreemd of in ieder geval een watje. En dan hebben we het nog niet gehad over het stereotype infantiele beeld dat van de man geschetst wordt in de reclame.


ANWB Kampioen en de buurman

Ah, het ANWB-ledenblad van de Kampioen ligt weer op de mat. Alle leden in mijn omgeving zijn het er over eens: mooie foto's, handige tips, maar erg veel reclame. Met de reclame voor scootmobiels, makkelijke sta-opstoelen en fietsroutes langs de huizen van ons koningshuis krijg je zelfs het idee dat je een blad leest voor pensionados.

Verder lezend vind je dan toch een vernieuwende rubriek:rij jij of rij ik. Daarin kun je als ANWB-lid je stem laten horen over het rijgedrag van je partner. Wat stereotype opmerkingen doen het altijd goed in een blad waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

Het irriteert dat er weer dingen uitgelicht worden die niets te maken hebben met iemands rijstijl, maar eerder met iemands gender en gedrag.
Bijvoorbeeld mevrouw Diefenbach over meneer Diefenbach: + hij kan zelfs in de kleinste plekjes inparkeren, maar -hij drinkt zijn Brinta in de auto uit een roze beker.'
Waarom de nadruk op roze beker? Waarom niet: hij drinkt zijn warme ontbijtpap achter het stuur? Zou mevrouw Diefenbach het niet erg vinden als hij Brinta drinkt uit een blauwe beker?

Daarnaast zijn de auto-experts alleen maar mannen en dat is op zich niet erg, maar om een auto steeds te presenteren als statussymbool van een man, is wél achterhaald. Lees de voorkant van het augustus-nummer 2011:'6 auto's met een twist... déze heeft de buurman niet'Je zegt eigenlijk: de buurman verdient lekker niet genoeg geld voor deze auto. Als er een buurvrouw is, dan komt zij niet ter sprake: ze zal wel geen rijbewijs hebben en natuurlijk geen auto. En kan ze wel rijden dan mag ze niet achter het stuur want het is zijn auto.

Kortom, de Kampioen is aan nog meer vernieuwing toe.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Nationale Voorleesdagen wil alleen maar moeders
  • Kinderjuffen gezocht (m/v)
  • Plus Supermarkt maakt man belachelijk
  • Hansaplast bedankt alleen maar moeders
  • IKEA vliegt uit de bocht

    Alle artikelen