// Kolom links
 

 
Wij waren bij

Huismannen.nl wordt menigmaal uitgenodigd door televisie- en radioprogramma's om mee te praten over zorg en huishouden. Maar dat doen we ook op conferenties, tijdens debatten, maar ook als expert in klankbordgroepen. Hier een keuze waar we aan meegewerkt hebben.


Mannenemanciptie nu! jubileumbijeenkomst Importante

De dag Mannenemancipatie nu! Op 22 november in Den Haag in Theater Culturalis bestond uit een jubileumconferentie met vooraf een gemeentelijk debat. Dit debat vormde de aftrap van het nieuwe emancipatiebeleid van wethouder Karsten Klein, waarbij mannenemancipatie een van de speerpunten is.

Eén onderdeel was bijvoorbeeld het nieuwe mannen emancipatieproject: ‘De Nieuwe Paplepel’. Met dit kook- en empowermentproject worden geďsoleerde mannen opgeleid tot gezondheidsambassadeurs. Vlak voor dat ze in discussie met elkaar gingen maakte Cabaretier Amar El-Ajjouri in de grote hal nog wat stereotype grappen over (allochtone) mannen en vrouwen.

Tijdens het debat sprak Claudette Tjen-A-Tak van vrouwenopvang Rosa Manus  over haar opvanghuis voor jonge allochtone vrouwen. Deze vrouwen lopen soms het gevaar om tegen hun wil uitgehuwelijkt te worden en moeten dan vluchten, zelfs met gevaar voor eigen leven.
Daarnaast lichtte Erdem Tali, Ambassadeur van E-team Rotterdam, ons toe over het goede werk van actieve vaders/mannen met allerlei gezamenlijk projecten, bijvoorbeeld om het op straat veiliger te maken. 

Paul Lieben, politicoloog en columnist Elsevier benadrukte ons dat vrouwen evenveel rechten hebben als mannen. Hij had er in ieder geval geen moeite mee.  Nilgün Yerli, columniste en theatermaakster liet ons weten dat zo nu en dan toch eens een man in een Turks koffiehuis opstaat die dan vertelt dat hij de baby verschoond en daarmee respect oogst.

Ik mocht namens Huismannen.nl ook nog wat zeggen: "Het wordt tijd voor een culturele omslag. Mannen moeten niet alleen als een oppasser voor hun kinderen fungeren, maar ook echt gaan zorgen." Het debat werd geleid door Debatbureau van Fritz Bloemberg en afgesloten door Charlie Ortega, directeur Importante. Ze was trots dat Importante 10 jaar bestaat en al zoveel heeft bereikt.

Nadien heb ik zelf nog een presentatie gevolgd dat ging over fondsen met het verlenen van financieren van emancipatie-projecten. Als je een subsidieaanvraag wil doen, dan moet je vooral niet schromen om veel te vragen. Mooi iets voor Huismannen.nl om volgend jaar te gaan ondernemen. Na afloop waren er veel hapjes en drankjes en heb ik kennisgemaakt met interessante mensen.

Er waren natuurlijk nog meer gasten en sprekers en dat is te zien in een filmverslag op de site van Importante.


 


Rudolf Hunnik


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Ode aan Vaderschap
  • Women inc. Festival 2013 en de Huishoudbeurs
  • Seminarie: Mannen en vrouwen in de reclame
  • Conferentie Over Vaders gesproken

    Alle artikelen