// Kolom links
 

 
Opvoeden

De rubriek Opvoeden staat vol met artikelen hoe kinderen opgevoed moeten worden, over hun internet- en televisiegebruik, over seksuele voorlichting, maar ook artikelen hoe vaders tegen opvoeding aankijken.


Alles voor je kind op babypark.nl

Wegwijs in de wereld van babyartikelen

Als je met je partner babyartikelen gaat uitzoeken, is het natuurlijk wel handig om enige kennis van zaken te hebben. Daarom een overzicht van de babyartikelen die je zeker nodig hebt en een aantal handige tips.

Een flexibele kinderwagen

Als je met de baby op pad gaat, heb je een flexibele kinderwagen nodig. De kinderwagen moet makkelijk in te klappen en op te bergen zijn. Als je ook in het bos wilt wandelen, moet de kinderwagen beschikken over grotere wielen. Bekende merken kinderwagens zijn Bugaboo, Maxi-Cosi en Quinny. Er zijn ook combi-kinderwagens verkrijgbaar, die je gemakkelijk kunt ombouwen tot buggy, zoals de
Maxi-Cosi Mura en de Joolz Day.

Een veilig autostoeltje

Wanneer je met de auto op pad gaat en de baby meeneemt, is het belangrijk om een veilig autostoeltje te hebben. Let bij de aankoop van een autostoeltje op de volgende zaken:

- Heeft het autostoeltje een keuringssticker met de tekst ECE 44/03 of 44/04? Dan voldoet het stoeltje aan alle veiligheidsnormen.
- Kijk voor welke gewichtsgroep het stoeltje geschikt is. Het maximale gewicht staat aangegeven op het keurmerk.
- Zorg ervoor dat het autostoeltje ook zijdelingse bescherming biedt. Een groot deel van de aanrijdingen komt vanaf de zijkant. 

Maxi Cosi heeft nog meer diverse andere autostoeltjes die ook met kinderwagens te combineren zijn. Een Max Cosi die bekend staat om zijn veiligheid is de Maxi Cosi Rodi


Een verstelbare kinderstoel

Tijdens het eten is het gezellig als de baby erbij kan zijn aan de tafel. En later wanneer het kind zelfstandig kan eten, heb je ook een goede kinderstoel nodig. De Stokke Tripp Trapp is de bekendste kinderstoel, die op allerlei manieren te verstellen is. Er zijn ook speciale sets verkrijgbaar voor de jonge baby. Let er in ieder geval op dat het kindje goed vastgezet kan worden en niet zomaar weg kan glippen.

Kijk online of in de winkel

Er zijn verschillende babywinkels met showrooms, maar je kunt ook online babyartikelen bestellen. Het is wel altijd goed om de producten ook een keer in het echt gezien te hebben, zodat je bijvoorbeeld kunt proberen of de kinderwagen fijn rijdt en makkelijk inklapbaar is. Vergelijk de producten op prijs en kwaliteit en kies de producten die het beste voldoen aan jullie wensen. 

www.babypark.nl/


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Je eigen, unieke vaderrol
  • Ouders kennen risico drinkende puber niet
  • Speelgoed uitzoeken voor je kind. Cadeaustress?
  • Rauwe moeder?
  • Mieke van Stigt: De verjuffing van het onderwijs en het jongensprobleem

    Alle artikelen