// Kolom links
 

 
Mannen en vrouwen

'Mannen en vrouwen' bevat artikelen over hoe zij met elkaar in relatie staan. Dat kan gaan over de verschillen tussen de seksen, seks, vaderschap versus moederschap, ouderschap, kinderopvang, scheiding, maar ook aandacht voor relaties van gelijke seksen.


Raad voor Rechtsbijstand start Wijzer uit elkaar.nl

Onafhankelijke website over alle kwesties rondom scheiding

De Raad voor Rechtsbijstand lanceert wijzeruitelkaar.nl. Een onafhankelijke website waar mensen informatie kunnen vinden over alles wat met scheiden te maken heeft. De praktische site is bedoeld voor wie denkt aan scheiden, in scheiding ligt of al gescheiden is. Wijzeruitelkaar.nl biedt - per categorie - informatie over zaken zoals alimentatie, hoe het beste te communiceren, financiële vraagstukken zoals het verdelen van de bezittingen, en omgang met de kinderen.

“Op internet is het lastig om onafhankelijke en neutrale informatie te vinden over echtscheidingen en alles wat daarmee te maken heeft. Mensen die in scheiding liggen, zijn naarstig op zoek naar relevante informatie en antwoorden op ‘wat gebeurt er met de kinderen?’, ‘hoe vertel ik het mijn partner?’, ‘kan ik in mijn huis blijven wonen?’ etc. Met wijzeruitelkaar.nl proberen wij daar een antwoord op te geven. Ook schenken wij aandacht aan de periode na de scheiding, het zogenaamde nahuwelijk. Als een van de ex-partners een nieuwe relatie krijgt, dan verandert de situatie voor alle partijen. Hoe ga je daar dan mee om?”, aldus Ingrid von Burg van de Raad voor Rechtsbijstand.


Over de Raad voor Rechtsbijstand


De Raad voor Rechtsbijstand is een non-profitorganisatie die namens het ministerie van Veiligheid en Justitie een aantal wettelijke taken uitvoert. Iedereen in Nederland die rechtsbijstand nodig heeft en dit niet kan betalen heeft recht op financiële hulp. De Raad voor Rechtsbijstand regelt die financiële hulp. De Raad heeft als speerpunt de burger meer zelfredzaam te maken en de toegang tot het recht te verlagen. Daartoe biedt de organisatie een gratis online programma aan voor iedereen met een juridisch conflict, de Rechtwijzer. Na het beantwoorden van een aantal vragen adviseert de Rechtwijzer welke acties moeten worden ondernomen om het conflict op te lossen.

www.wijzeruitelkaar.nl


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Hoe mannen hun huid kunnen verzorgen
  • Mannen op zoek naar liefde, vrouwen naar geld?
  • Slaap je slank
  • Wat het WK met je gezondheid doet
  • Homovader of heteromoeder maakt niks uit

    Alle artikelen