// Kolom links
 

 
Wij waren bij

Huismannen.nl wordt menigmaal uitgenodigd door televisie- en radioprogramma's om mee te praten over zorg en huishouden. Maar dat doen we ook op conferenties, tijdens debatten, maar ook als expert in klankbordgroepen. Hier een keuze waar we aan meegewerkt hebben.


Women inc. Festival 2013 en de Huishoudbeurs

Via de redactie van Women inc., het grootste netwerk voor vrouwen, kregen we een uitnodiging of we acte de présence wilde geven op hun festival van 2013. Dit festival vond vlak naast de Huishoudbeurs plaats van 16 tot en met 18 februari. We gingen!Speciaal waren we uitgenodigd om bij te zitten bij een talkshow met vaders op zondag de 17e. En die vaders waren Orville Breeveld van
Stichting VitamineVader, journalist en schrijver Lars
Anderson
en Postcodeloterij presentator Gaston Sterreveld. Presentatrice was de enthousiaste Zarayda Groenhart bij mij bekend van het BNN-programma ‘Spuiten en slikken’.

Was het festival druk bezocht? Nee. Was het onderhoudend?Ja. Tijdens de talkshow met vaders zaten niet veel mensen in de zaal. De presentatrice deed erg haar best en we kregen leuke anekdotes te horen over haar privéleven. Bijvoorbeeld haar relatie met haar vader en of ze nu wel of geen kinderen zou nemen.

Op Orville Breeveld na, die inhoudelijk wat meer kon vertellen over vaderschap, hadden de twee andere mannen niet echt inspirerende dingen over (zorg)vaderschap te vertellen. Anderson moest ook in het begin van het gesprek zijn kind kalmeren en bezighouden. Raar. Als je in een situatie zit waar je ook publiek moet bedienen dan neem je toch je kind niet mee! Er was een moeder aanwezig! Of was het met opzet: ‘kijk eens wat aandoenlijke zo’n vader met kind'. Gaston ging er weer prat op dat hij zo leuk met zijn vier dochters in de kroeg stond. Heel indrukwekkend (...)

Verder. We ontmoetten Abdellah Mehraz van Trias Pedagogica en hadden een interessante update met Jens van Tricht van trotse zonen en trotse vaders. Toen we het festival verlieten kreeg ik, de mevrouw bij de uitgang twijfelde aanvankelijk nog, een tas met damesbladen. We belandden toen per ongeluk op de Huishoudbeurs. Druk was het niet. We liepen ook niet op de afdeling van gratis promovoedsel. Op de non-foodafdeling was niks gratis. Je kon wel korting krijgen. Na de kraampjes van goedkope jurkjes had we het wel weer gezien.

Om niet ver te hoeven lopen naar het treinstation stonden er bij de uitgang van de RAI promomodellen van de nieuwe Fiat 500 L. Voor niks brachten ze je naar het station. Dat wilde ik wel. In deze auto hoef je jezelf niet naar je stoel te wurmen en het zag er allemaal hightech en kek uit. Leuke afsluiter dus.
De vrouwen met karretjes kon ik in de trein niet ontlopen. Uitgezakt zaten ze in de coupés hun buit van gratis spul te bekijken. Net kinderen met pas gekregen speelgoed.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Ode aan Vaderschap
  • Seminarie: Mannen en vrouwen in de reclame
  • Conferentie Over Vaders gesproken
  • In debat met Heleen Mees

    Alle artikelen