// Kolom links
 

 
Partners

Op deze pagina een overzicht van organisaties of bedrijven die met Huismannen.nl hebben samengewerkt. Wij plaatsen geen advertorials meer op deze site.


Veilig onderweg met de juiste autobanden

Als u met uw familie op reis gaat, staat veiligheid altijd op de eerste plaats. Zeker bij lange autoritten moet men als
goede ouder een hele reeks gevaren trotseren, zoals onoplettende verkeersdeelnemers en de eigen slaperigheid. Maar er is één centraal veiligheidselement dat vaak over het hoofd gezien wordt: de banden.

De keuze van de juiste banden voor je familieauto is uiterst belangrijk. Banden vormen het enige contact tussen het
voertuig en het wegdek, zij zijn de eerste indicator als er iets mis is met het rijwerk. Een slecht gebalanceerde as is een sluipend gevaar!

Hoe kiest men het best zijn volgende band?

Om een veilige wegligging te garanderen, moet men altijd met seizoensgebonden banden rijden. Diverse tests hebben bewezen:
zomerbanden hebben op sneeuw een duidelijk langere remweg dan all season of winterbanden. Hetzelfde geldt ook voor winterbanden in de zomer.

Maar de seizoenseigenschappen van de verschillende banden gaan nog dieper. Winterbanden hebben een dieper profiel zodat ze beter met sneeuw kunnen omgaan en water sneller kunnen afvoeren. Op die manier bent u optimaal beschermd tegen aquaplaning en vormt remmen tijdens hevige regen op de autosnelweg geen risico. Ze bestaan uit een andere
rubbersamenstelling, waardoor ze beter op koude temperaturen reageren. Goede zomerbanden daarentegen zijn niet te zacht en hebben ook een ander loopvlakontwerp, zodat zelfs bij grote hitte een stevige grip en een lage rolweerstand geboden kan worden. Goed nieuws: dit resulteert ook in een lager brandstofverbruik.

Een belangrijke factor, die men zeker niet uit het oog mag verliezen is de slijtage. Ook al werken bandenfabrikanten over de hele wereld aan groene producten en hebben ze daarbij de levensduur van banden beduidend kunnen verlengen, een band gaat niet eeuwig mee! Elke band heeft zijn verslijt limiet en zodra het profiel tot een zekere diepte afslijt, kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. De wettelijke limiet ligt bij 1,6 mm, echter zou de profieldiepte beter niet lager zijn dan 3,5 mm. U riskeert niet alleen een stevige boete, maar zet ook het leven van alle inzittenden op het spel.

Bij banden moet men beter niet sparen, maar voor de zuinige huismannen biedt Tirendo
een ruime keuze aan banden
voor elk seizoen aan.


 Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • IPhone zoekt mijn vrienden
  • Maak je huis kindvriendelijk
  • Kunnen apps het huishouden makkelijker maken?
  • De sportieve auto's voor vaders met de nodige pk's
  • Doe jij nog zelf je huishouden?

    Alle artikelen