// Kolom links
 

 
Recept van de week




Een recept voor echte levensgenieters



Scholfilets met beurre blanc en cider


 


Voor 4 personen:
4 scholfilets
100 gram aardappelen
100 gram gekookte rode biet
50 cl Cider
30 gram sjalotjes
20 cl crème fraîche
200 gram boter
peterselie


 


In het zilte water


Om te beginnen kook je de aardappelen in zout water. Schil de aardappelen en snijd ze in vierkantjes. Snijd ook de rode biet in vierkantjes en meng de aardappelen en de rode biet samen met de gehakte peterselie in een kom.


 


Fruit en kook


Vervolgens snijd je de sjalotjes heel dun. Doe de sjalotjes met de cider in een pan en breng het zachtjes aan de kook tot er bijna niets meer van over is. Hierbij voeg
je de crème fraîche toe, breng het geheel langzaam aan de kook en voeg vervolgens de boter toe.


 


Klaar om gekust te worden


Bak de scholfilet in 2 minuten gaar in een pan en breng ze op smaak met zout en peper.


Verwarm vervolgens de aardappelen en de rode biet 5 minuten in de oven op 180 graden.


Tot slot leg je de aardappelen en de rode biet mooi opgemaakt op de borden. Leg de scholfilet erop en schenk de saus ernaast. Bon appétit!


 

Heb je heerlijk gegeten en de smaak van Normandië echt te pakken, maak dan een kaasplateau gevuld met de fantastische kazen die van
oorsprong uit Normandië komen en die daar tot op de dag van vandaag worden gemaakt;
 Camembert, Livarot, Pont-L'Evêque en de Neufchâtel. Voor de zoetekauwen onder ons, combineer een stukje kaas met een drupje honing of een knapperige druif. Ook heerlijk – rooster een paar sneetjes krentenwegge
en snijd in strookjes. Eet met wat kaas als het nog warm is – geniet! 




Foto: lekker-thuis.nl


Kijk ook eens in ons Forum


© 2017 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Zomersoep
  • Slanke cupcakes
  • Minder vlees meer groente op de barbeque
  • Simpele appeltaart
  • Van alles op de barbecue!

    Alle artikelen