// Kolom links
 

 
Partners

Op deze pagina een overzicht van organisaties of bedrijven die met Huismannen.nl hebben samengewerkt. Wij plaatsen geen advertorials meer op deze site.


Duurzaam huishouden is een eitje

Als goede huisvader wil je natuurlijk verantwoordelijk leven. Uiteraard willen we het ons zo gemakkelijk mogelijk
maken, maar dan wel op zo’n manier dat de kids ook nog van een leuke wereld kunnen genieten als wij er niet meer zijn.

Ecolampen

What can u do? Veel. Heel veel. Laten we beginnen met het vervangen van de gloeilampen voor spaarlampen. Niet dimbaar? In de bouwmarkten zijn inmiddels verschillende dimbare ecolampen verkrijgbaar.

Zonnepaneel
 

Kan dat niet wat massaler? Het Utrechtse gezegde is wie het kleine niet eert is het grote niet weard, maar in dit geval is het waar: duurzaamheid kan drastischer. Bijvoorbeeld met groene energie. Je kunt met
de subsidie
op zonnepalen
makkelijk overschakelen op groene energie. Dan ben je zelfvoorzienend en dat is nog goedkoper ook. Een windmolen in de achtertuin is misschien iets te veel van het goede, maar een zonnepaneel ligt niet in de weg als je dak ervoor geschikt is. Op de site van Greenem kun je checken of er zonnepanelen op jouw dak geplaatst kunnen worden.

Zonder vlees
 

Is dat alles? Natuurlijk niet. Hoe breng jij de kids bijvoorbeeld naar school? Met de auto of de fiets? En als je boodschappen gaat doen, koop je dan voor elke dag een stukje vlees? We zijn natuurlijk wel mannen, maar één dag in de week zonder vlees overleven we wel. Want wist je dat de vleesindustrie voor 18% van de broeikasgassen zorgt? Dat is nog meer dan het verkeer dat voor 13% van die gassen zorgt. Toch maar eens aan de tofu.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • IPhone zoekt mijn vrienden
  • Maak je huis kindvriendelijk
  • Kunnen apps het huishouden makkelijker maken?
  • De sportieve auto's voor vaders met de nodige pk's
  • Doe jij nog zelf je huishouden?

    Alle artikelen