// Kolom links
 

 
Partners

Op deze pagina een overzicht van organisaties of bedrijven die met Huismannen.nl hebben samengewerkt. Wij plaatsen geen advertorials meer op deze site.


Nieuw of tweedehands: welke fiets kies jij voor je kind?

Het risico op diefstal is een eerste afweging om mee te nemen in jouw keuze. Het CBS meldt* dat het aantal
fietsendiefstallen flink stijgt. Het afgelopen jaar zijn er 105.985 fietsen gestolen. Hiervan zijn er 3.895 teruggevonden.

Er is dus een kans dat jouw kind de fiets ook een keer ‘kwijtraakt’. Bij school, het zwembad of misschien in de
stad. Maak zelf je afweging: Met een tweedehands fiets is je verlies bij diefstal te overzien.

Aan de andere kant ben je waarschijnlijk niet verzekerd. Dit betekent: een nieuwe fiets zoeken én kopen.Voor een nieuwe
kinderfiets betaal je vaak een stuk meer, maar je kunt ‘m goed verzekeren. In geval van diefstal krijg je een nieuwe fiets terug.Een nieuwe kinderfiets: de voordelen BetrouwbaarEen nieuwe kinderfiets is betrouwbaar. De dealer levert de fiets inclusief service, zoals afmontage en afstelling. Jouw kind fietst er zó op weg.Veilige kwaliteitMet een nieuwe fiets is er weinig kans op gebreken, vooral in het begin. Een veilig idee. Zeker als jouw kind vaak(lange) stukken fietst of als het echt nog een kleintje is. Er is al een mooie nieuwekinderfiets van 16 inch verkrijgbaar.Jaren garantieOp een nieuwe fiets zit garantie. Is er toch iets niet zoals het hoort? Dan breng je de fiets kosteloos terug naar de dealer voor een reparatie.Ruime keuzeNieuwe fietsen zijn er in alle soorten en maten, in verschillende looks. Kies bijvoorbeeld voor een roze meisjesfiets of voor een stoer sportmodel. De droomfiets van jouw kind zit er zeker tussen. Een nieuwe kinderfiets: de nadelen Dure aanschaf
Een nieuwe fiets is een stuk duurder dan een tweedehands fiets. Dit verschilt soms wel tientallen euro’s.Pas op... diefstalEen nieuwe fiets is aantrekkelijk voor fietsendieven. Laat je kind de fiets dus altijd goed op slot zetten en stal de fiets binnen, zoals in een schuur of garage.Een tweedehands kinderfiets: de voordelen Scherpe prijsEen groot voordeel is uiteraard de prijs. Dit kan jou tientallen tot wel honderden euro’s schelen.Vaker wisselenJe kind zit nog volop in de groei: de fiets zal algauw weer te klein zijn. Met een tweedehands fiets kun je wat vaker wisselen, dan past de fiets ook beter.Direct meenemenEen tweedehands fiets koop je gemakkelijk en snel. Over het algemeen kun je de fiets direct meenemen zonder de hele papierwinkel.Online shopgemakOok online zijn er veel tweedehands fietsen te koop, bijvoorbeeld op Marktplaats. Goedkoop en snel: vaak kun je de fiets dezelfde dag al afhalen.Bij weinig gebruikVraag je af waarvoor je kind de fiets zal gebruiken: is dit weinig of vooral voor korte afstanden? Dan voldoet een tweedehands fiets prima.Een tweedehands kinderfiets: de nadelen Onzekere kwaliteitBij het kopen van een ‘tweedehandsje’ ben je minder zeker van de kwaliteit. Het kan zijn dat de fiets sneller gebreken vertoont dan je verwacht.Minder garantieOp een tweedehands kinderfiets zit vaak geen garantie (of voor een kortere periode. Beperkter aanbodHet aanbod van tweedehands fietsen bij een dealer is vaak beperkt. Geduldig afwachten dus, op de fiets die jouw kind graag wil.

En, ga jij voor nieuw of tweedehands? Zoals je ziet is er voor beide veel te zeggen. Hopelijk helpt dit artikel jou om de ideale fiets voor je kind te vinden. Heel veel fietsplezier samen, geniet van de mooie aanschaf!

Lees meer over de feiten van het CBS Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • IPhone zoekt mijn vrienden
  • Maak je huis kindvriendelijk
  • Kunnen apps het huishouden makkelijker maken?
  • De sportieve auto's voor vaders met de nodige pk's
  • Doe jij nog zelf je huishouden?

    Alle artikelen