// Kolom links
 

 
Cultuur

Naast grappen en tekeningen ook rare dingen van het internet en uit kranten en tijdschriften. Ook krijgen we regelmatig dingen opgestuurd of maken we zelf iets mee wat te gek voor woorden is. Verbazing en verwondering over wat wij lezen en horen en meemaken. Kijk, lees en verbaas.


Melanie Dekker innemend, maar onvoldoende eigen stemgeluid
19 september 2013

Op dinsdagavond naar de Verkadefabriek voor een optreden in de serie 'Blue Room Sessions' is altijd een genoegen.
Ook al is de artiest van dienst niet top of the bill, zoals in dit geval Melanie Dekker. Canadese zangeres met Nederlandse ouders. Aan haar verschijning is niets aan te merken. Vlotte presentatie, leuke uitstraling, authentiek, zijn enkele trefwoorden die van toepassing zijn. Dat ze tot haar vijfde in Nederland heeft gewoond is te horen aan het gemak waarmee ze haar verbindingsteksten doorspekt met Nederlandse begrippen. Zonder meer entertainend.

Dekkers muziek is folkrock met pop- en countryinvloeden. Veel van haar liedjes zijn echter niet sterk genoeg om lang te blijven boeien. Bovendien in het verleden heeft ze vaak liedjes van Shania Twain gecoverd en dat is heel goed te horen. Haar stem doet me er (te) vaak aan denken.

Muzikaal gezien klinkt haar muziek aardig, ondanks haar ietwat  obligate gitaarspel. De melodielijnen zijn een beetje voorspelbaar. Via beluistering op het internet blijkt dat ze onder begeleiding van haar band mij meer aanspreekt. Deze keer geen aanschaf van een van haar aanwezige cd´s. Overigens, via de reguliere muziekdetailhandel is aan haar werk niet makkelijk te komen.

De liedjes onderscheiden zich weinig van elkaar, misschien met uitzondering van haar cover van een lied van Dave Matthews, getiteld `Crash into me´. Een eigen lied met daarin de frase ´The cost of living isn´t worth dying for´, doet me met een glimlach aan Prinsjesdag denken.

Ze vertelt over een optreden op een koud en winderig openlucht festival in Denemarken, waar het publiek desondanks massaal ijsjes stond te eten. Het bracht haar de zinsnede ´I´m gonna love you, ´till the wind starts blowing in Denmark´.

Dekker is een hardwerkende artieste, dat blijkt onder meer uit haar vele albums, optredens met andere artiesten en 'in her own right'. Zo nam ze in 2008 in Canada deel aan een 'Festival for the nearly famous ready to roll'. Of ze echt zal 'rollen' waag ik te betwijfelen. Er staan bij haar optreden namelijk te weinig pluspunten tegenover te veel minpunten. Bij een volgende tour door Nederland zal ik mevrouw Dekker niet meer opzoeken, ondanks het feit dat ze na haar optreden spontaan en gezellig aan mijn tafeltje komt kouten. Innemend is ze wel, dat zeker.

 


Peter Broeders


Melanie Dekker is muzikaal actief sinds de vroege jaren negentig. Ze volgde een jazzopleiding aan de Capilano University in Vancouver. Ze behaalde na twee jaar haar 'Commercial Music diploma' in de jazz pop alsook muziektherapie. Ze heeft maar liefst acht albums op haar naam staan die hoofdzakelijk akoestisch zijn. Haar twee
live-albums vormen hierop een uitzondering. 'Here & now' uit 2011 is haar nieuwste album. Melanie is al eerder op tournee geweest in Europa, waarbij ze telkens Nederland aan doet. Zij werkte in het verleden mee aan shows van onder meer Bryan Adams, Faith Hill, Chaka Khan en Diane Krall.

Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • John Fullbright ‘rough and ready’ met ‘spooky stuff’
  • Het Nationale Lezersonderzoek zoekt mannen
  • TalhotBlond en pokeren
  • Ontspanning is voor iedereen nodig!
  • Great Lake Swimmers verdeeld genoegen in Roepaen

    Alle artikelen