// Kolom links
 

 
Partners

Op deze pagina een overzicht van organisaties of bedrijven die met Huismannen.nl hebben samengewerkt. Wij plaatsen geen advertorials meer op deze site.


Amsterdam niet alleen voor toeristen
24 juni 2015

Amsterdam heeft veel te bieden - niet alleen toeristen
kijken hun ogen uit - ook jij kunt hier samen met je partner (en kinderen) naar harte lust kunst en cultuur snuiven. Breng je een weekend door in de hoofdstad? Zorg dan voor een voordelig onderkomen met een
kortingscode van
hotels.com
. In de hoofdstad kun je genieten van een vol dag- en nachtprogramma, de meeste activiteiten zijn echter niet gratis. Om je op weg te helpen, hebben we tips voor activiteiten verzameld.

Het Begijnhofje, vlak bij het Spui, is gesticht in de
Middeleeuwen. Als je hier toevallig verzeilt raakt, kijk je je ogen uit, want je gaat echt even terug in de tijd. In de prachtige huizen woonden vrouwelijk begijnen die de gelofte van kuisheid hadden afgelegd. Vonden ze een huwelijkspartner, dan verlieten ze het hofje.

Het Concertgebouw heeft een rijke historie. Na de opening in 1888 hebben vele meesters hun klanken laten klinken in dit indrukwekkende gebouw. Je kunt dit gebouw niet alleen bezoeken tijdens concerten, je kunt hier ook brunchen of een rondleiding volgen.

In 2013 was de tienjarige verbouwing van het Rijksmuseum klaar. Dit museum was en is het wachten waard. Buiten sta je misschien enkele minuten in de rij, binnen is de genoeg ruimte voor een grote menigte en vind je bruidsschatten, schilderwerken, oorlogswapens en meer.

Bij het centraal station maak je kennis met het IJ. Via het IJ ga je richting de oude binnenstad met een rondvaartboot en ontdek je Amsterdam op een hele nieuwe manier. Denk ook eens aan een nachttour, want dan is de stad prachtig verlicht.

Foto: Bert KaufmannKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • IPhone zoekt mijn vrienden
  • Maak je huis kindvriendelijk
  • Kunnen apps het huishouden makkelijker maken?
  • De sportieve auto's voor vaders met de nodige pk's
  • Doe jij nog zelf je huishouden?

    Alle artikelen