// Kolom links
 

 
Partners

Op deze pagina een overzicht van organisaties of bedrijven die met Huismannen.nl hebben samengewerkt. Wij plaatsen geen advertorials meer op deze site.


Maak je huis kindvriendelijk
6 februari 2017

Jonge kinderen kruipen overal onder, klimmen op de bank en houden zich vast aan de tafel. Dat apenkooien is erg vertederend, maar brengt ook gevaren met zich mee. Zeker als je huis niet kindvriendelijk genoeg is voor een uitgebreide ontdekkingstocht. Maak je huis kindvriendelijk in een paar stappen.

Woonkamer
De woonkamer is het gezellige hart van elke woning. Ook de kinderen brengen hier veel tijd door. Vanaf het moment dat je zoontje of dochtertje niet meer in de box gaat, is het tijd om klepjes voor de stopcontacten te plaatsen. Ook beschermhoekjes voor de scherpe randjes van de salontafel raden we aan.

Probeer losse spullen vanaf nu altijd op te bergen, want je kindje stopt alles zomaar in zijn mond. Daarom kunnen bepaalde planten ook gevaarlijk zijn. Toch graag een plant in de woonkamer? Zet deze dan op een stevig tafeltje, dat is toevallig ook een woontrend!

Keuken
De keukenlaadjes zijn gevuld met scherpe objecten, zoals messen en vorken. En al die schoonmaakmiddelen met hun leuke kleurtjes zien er reuze smakelijk uit in de ogen van je kleintje. Zet deze daarom zo hoog mogelijk weg en plaats kinderbeveiliging op lades en kastjes. Nog een aantal tips voor in de keuken:

- Een prullenbak is erg interessant voor kids. Je weet namelijk nooit wat er allemaal inzit.
Koop een
prullenbak die wat hoger is en stevig sluit.

- Draai de steel van een pan naar de zijkant als je aan het koken bent. Zo kunnen kinderhandjes niet bij de steel.

Snoeren wegwerken wordt sterk aangeraden. Plaats de apparaten die er aan vastzitten ver van de randen van het keukenblad.

Badkamer

De badkamer staat garant voor elke avond waterballet. Lekker spatteren in bad is gezellig, maar zorg er wel voor dat er een temperatuurbegrenzer op de kraan zit. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je kindje tegen de kraan stoot, waardoor deze de warme kant wordt uitgedraaid.

Leg ook een antislipmat in het bad of de douche en kies een leuke badmat uit als je deze nog niet hebt. Dit is ook prettig voor je knieŽn als je zelf naast het bad zit. Door een natte vloer kun je namelijk uitglijden en lelijk ten val komen.

Je kunt een huis nog zo kindvriendelijk maken, er zal zo nu en dan wel een ongelukje gebeuren. Een kusje erop doet vaak wonderen!Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • IPhone zoekt mijn vrienden
  • Kunnen apps het huishouden makkelijker maken?
  • De sportieve auto's voor vaders met de nodige pk's
  • Doe jij nog zelf je huishouden?
  • Amsterdam niet alleen voor toeristen

    Alle artikelen