// Kolom links
 

 
Keuken en kooktips

Naast recepten zijn er nog voldoende andere wetenswaardigheden voor in de keuken.
Wilt u alle artikelen zien? klik dan op 'Alle artikelen' in de rechterkolom.


Geen tijd om te koken, koop een vriezer...
19 september 2002

'Warme maaltijden tussen de middag op scholen...tweeverdieners hebben geen tijd om te koken...alleenstaande vaders kunnen niet koken...' Rudolfs huishoudtip is: schaf een vriezer aan.

Neem je voor om voor meerdere dagen te koken en het eten in te vriezen in maaltijdporties; liefst in de overbekende luchtdichte plastic bewaardoosjes. Ja maar, niet elke alleenstaande vader of bijstandsmoeder kan een vriezer aanschaffen. Klopt, maar je spaart geld uit door grote maaltijden te bereiden. Een kilo vlees is atijd goedkoper dan vijf maal twee ons. Vriezers zijn er al voor weinig geld en als er geen magnetron is om snel te ontdooien, dan kun je het ontdooiproces in de koelkast laten ondergaan.

Kun je niet koken, ga op een kookcursus. Het is vaak erg leerzaam, je dwingt respect af bij je kinderen en je omgeving, en voor alleenstaanden kan het ook leuk zijn om andere vrijgezelle mensen te ontmoeten...
Nog een tip:

Wilt u als alleenstaande wel eens iemand ontmoeten? Ga boodschappen doen vlak voor sluitingstijd; vaak lopen daar dan ook vrijgezellen rond die niet weten wat ze moeten eten. Let op de mandjes met de eenpersoons boodschappen.En nog een tip:

Op zaterdag aan het einde van de middag wordt vaak vlees, melkproducten en andere bederfelijke waar afgeprijsd. Dus sla je slag!Door Rudolf HunnikKijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Check de kassabon!
  • Eetbaar folie gezond en milieuvriendelijk
  • Slecht eten leidt wellicht tot vroege veroudering.
  • Handige tips ter voorbereiding van uw vakantie tbv. uw gezondheid
  • De essentie van het koken

    Alle artikelen