// Kolom links
 

 
Wassen en Strijken

Alles over wassen en strijken, verzameld uit de media en aangevuld.
Wilt u alle artikelen zien? Klik dan op 'Alle artikelen' in de rechter kolom.


Huismannen.nl test LauraStar strijksysteem
16 december 2004

15 december 2002 door Peter Broeders

Huismannen.nl werd onlangs benaderd door LauraStar, met het verzoek om haar exclusieve strijksysteem te testen en daarover een verslag te schrijven. Als de fanatiekste strijker van de vijf huismannen van Huismannen.nl heb ik me opgeworpen om dit unieke strijkconcept te testen. Hier volgt het relaas van mijn ervaringen met de Magic Evolution, die volgens LauraStar de Stradivarius is onder de strijksystemen.

Ik heb LauraStar nu enkele weken in huis en ik ben behoorlijk aan haar gehecht geraakt. Toen ik Laura ontving kostte het me enige tijd om mijn schroom te overwinnen en te besluiten om van haar gunsten gebruik te maken, want zo handig ben ik niet. LauraStar bestaat namelijk uit (veel) meer onderdelen dan een doorsnee strijkijzer (zie ook
http://www.laurastar.com/), wat een drempelverhogende werking op mij had.
De meegeleverde videoband werkte gelukkig drempelverlagend. De man en vrouw op de video echter, zijn in mijn ogen overdreven in hun nopjes met dit moderne vernuft. Als ik als huisman altijd zo'n gelukzalige uitstraling zou hebben, zou mijn vrouw nog tevredener met me zijn!
De videoband leerde me de eigenschappen van Laura kennen, zodanig dat ik besloot af te zien van het bezoeken van een van de demonstratiebijeenkomsten, die door LauraStar in den lande worden verzorgd. En dat wil in mijn geval echt wel wat zeggen!

En toen brak de eerste strijksessie aan. Voor de zekerheid had ik mijn vrouw uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, want zij is over het algemeen veel praktischer ingesteld dan deze 'huisjongen'. Na samen de videoband bekeken te hebben, gingen we aan de slag. We hielden de duidelijke (Nederlandstalige!) gebruiksaanwijzing bij de hand. Eerst spoelden we de stoomtank een keer door en daarna vulde we ze nog een keer. Daarna drukten we de knop van het strijkijzer en de knop van de stoomtank in, zodat het water ging opwarmen tot op 'stoomhitte'. Dit duurde een ruime tijd: een mens moet geduld hebben om van de kwaliteiten van Laura te kunnen profiteren. Na een minuut of 8 10 ging het groene lampje branden, het teken dat we met strijken konden beginnen.

Tijdens de eerste strijksessie hadden we voornamelijk overhemden op de stapel. Ik moest even wennen aan het gewicht van het strijkijzer, wat beduidend zwaarder is dan het strijkijzer waar we normaliter mee werken. Maar het strijken ging voortreffelijk: ik had de overhemden veel sneller klaar dan met het oude strijkijzer en ze zagen er bovendien strakker uit dan anders. Mijn vrouw was echter minder te spreken over Laura: ze vindt dat ze een beter resultaat bereikt met ons oude toestel. Ze moest wel toegeven dat ze daarbij veel meer kracht moet zetten. Een voordeel van Laura is namelijk dat je na het licht 'stoompuffen' van het textiel vervolgens het textiel met een 'softe touch' kunt gladstrijken.

Ik heb de afgelopen weken een aantal keren met LauraStar gewerkt en ik moet zeggen dat ik ze het best tot haar recht vindt komen bij het fijnere strijkwerk, dus bij overhemden en dergelijke. Het strijken van het grovere textiel, zoals washandjes en handdoeken gaat me minstens zo goed af met ons oude strijkijzer.

Al met al adviseer ik u de aanschaf van LauraStar serieus te overwegen als u belang hecht aan perfect gladgestreken textiel en bereid bent om daartoe wat extra tijd uit te trekken. Een pluspunt is dat het in eerste instantie ingewikkeld lijkende concept snel onder de knie te krijgen is.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Wasmachine stinkt
  • Wastips op was-tips.nl
  • Schat, zal ik de was doen?
  • Trui te kort?
  • Wassen met goedkope(re) stroom
  • Dekbedhoezen wisselen
  • Wassen en hygine.

    Alle artikelen