// Kolom links
 

 
Interviews

Regelmatig nodigen wij iemand uit voor een interview. Politici, bekende Nederlanders of mensen die anderszins de aandacht vragen van deze site. Een onderdeel van deze rubriek is de serie 'Op de huishoudtrap' waarin we een huisman of zorgende vader interviewen.


Op de huishoudtrap: Frank van Baal
5 januari 2004

foto: Frank's jongste dochter Nathalie


Het jaar 2003 beginnen we met op de huishoudtrap Frank Van Baal(29), getrouwd met Dian(28), vader van Whitney (4), Anne(2), en Nathalie van negen maanden.

Frank rolde in het huismannenschap door een samenloop van omstandigheden. Zijn vrouw werd ziek: “Ik had destijds gewoon mijn werk maar het huishouden moet natuurlijk ook gebeuren, dus ik besloot thuis de zaak draaiende te houden totdat Dian hersteld was.”
Van een strak in het pak zittende zaalchef van een amusementshal tot huisman met drie kleine kinderen was nogal een overgang: “In het begin was het niet altijd even makkelijk maar nu is het verzorgen van de kinderen mijn werk én mijn hobby geworden”
Frank en Dian werken nu beiden aan hun website

Dian heeft deze site vorig jaar samen met een vriendin opgezet en het bleek al snel een succes te zijn. “Prijzentrein slokt wel wat energie van je op maar wat je er voor terug krijgt is geweldig……veel positieve reacties (en soms wat negatief) maar het idee dat je werk gewaardeerd wordt heeft me doen besluiten dat prijzentrein een onmisbaar stukje werk is geworden voor mij en dus ook voor mijn vrouw.”
Ook zelf dingen ze mee naar de prijzen: “ De oudste twee kinderen vinden het heel spannend als de postbode komt, want misschien heeft hij wel een prijsje bij zich Dat blijkt wel eens uit te komen: “De mooiste prijs was een V.I.P. reis naar Los Angeles, dat beviel goed en het was ook de reden dat we besloten om hiermee lekker door te gaan”
Dian gaat binnenkort weer voltijd werken en Frank blijft thuis de honneurs waarnemen. Echt leven van de website zal niet gaan, maar er moet nog meer uit te halen zijn, en dat ga ik zeker proberen. De oudste gaat nu naar school en dat vindt hij best jammer: UItgerekend vandaag nu er sneeuw ligt moet ze naar school, ik was liever met de nieuwe slee gaan sleeën met het hele spul
Het huishoudelijk werk is niet helemaal vreemd voor Frank: “Het merendeel kon ik al omdat mijn ouders diverse horecagelegenheden hebben. Ik heb daar veel in de keuken en achter de bar gestaan en de was wegstrijken was ook geen overbodige luxe!”
Het werk gaat hem inmiddels goed af: “ Het huishouden gaat een stuk lekkerder nu er eenmaal wat ritme in zit.” En met gepaste trots en tevredenheid: Er zijn eigenlijk geen dingen die ik niet doe of niet wil doen in het huishouden. Ik ben met mijn nog net geen dertig jaar best jong om al drie kids te hebben, het is enorm druk maar dan geniet je in ieder geval van je vrije tijd als ze allemaal in bed liggen. Ik vind het nu beter als werken voor een baas………..ik ben nu namelijk eigen baas, baas in eigen huis!


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Herinneringen aan je peuter- en kleutertijd, kan dat?
  • Seks en de huisman
  • John Lennon de huisman: het Playboy interview uit 1981
  • Jeroen Kramer: 'van thuisblijfvader krijg ik kromme tenen'
  • Op de huishoudtrap: Elroy Tan

    Alle artikelen