// Kolom links
 

 
Wat is een huisman?

Het antwoord is simpel: een huisman is een man die voor zijn gezin en/of huishouden zorgt.


10 meest gestelde vragen aan een huisman
15 januari 2004

door Marcel van Veelen (15 januari 2003)

Ik word nog wel eens geïnterviewd voor radio, televisie, krant of tijdschrift. Vaak komen de interviewers met dezelfde vragen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen en mijn antwoord daarop:

1 Is de huisman een watje?
Nee, de huisman is geen watje. Hij heeft vaak bewust en soms niet bewust gekozen voor zijn rol en probeert deze naar eer en geweten te vervullen. Daarnaast is het runnen van een huishouden een verantwoordelijke taak, zeker als er kinderen zijn. Vraag het maar eens aan je vrouw!

2 Word je wel begrepen door je omgeving?
Vaak wel, soms niet. Wel moet je altijd uitleggen hoe het zo gekomen is. Dat hoeven vrouwen veel minder te doen. Als je het hebt uitgelegd begrijpen de mensen je meestal wel. Toch zijn er mensen die het allemaal maar niks vinden. Dat is dan maar zo.

3 Ben je niet eenzaam alleen thuis?
Zijn vrouwen eenzaam als ze thuis zijn? Je bepaalt dat toch zelf? Ga op pad, doe vrijwilligerswerk, help op school, organiseer wat in de straat. Je zult merken dat je mensen te over tegenkomt en tijd tekort hebt.

4 Als de kinderen groot zijn ga je dan weer fulltime werken?
Nee! Waarom zou je? Als je vrouw/partner voldoende geld binnenbrengt is er geen noodzaak om te werken. Nu je eenmaal je eigen koers hebt bepaald wil je later niets anders meer. Dus zeker niet fulltime werken!

5 Maak je ook de WC's schoon?
Ja natuurlijk! Dat hoort toch tot je takenpakket? Behalve WC's schoonmaken doe ik boodschappen, doe ik de was, kook ik, strijk ik, ruim de rotzooi op, lap de ramen en ga zo maar door. Het gebeurt immers niet vanzelf.

6 Krijgen jullie ook reacties van vrouwen?
Jazeker. Vrouwen vinden de Huismannensite ook erg leuk. Vrouwen discussïeren mee in het forum en sturen vaak leuke reacties. Vaak wensen ze zichzelf ook zo'n vent.

7 Hoe is de Huismannensite ontstaan?
Eigenlijk als een grap. Maar al snel nadat de site online was krijgen we een heleboel aandacht en sinds de zomer van 2000 zijn we een serieus platform wat nog steeds aandacht weet te trekken.

8 Maak je de site in je eentje?
Nee gelukkig niet. We onderhouden de site met z'n vijven. Dat moet ook wel, want het is voor ons een hobby naast al het andere wat we doen en we willen toch een goed gevulde en actuele site bieden.

9 Wat vindt je vrouw er nu van?
Die vindt het heerlijk!

10 En wat vind je er zelf van?
Ik zou niets anders meer willen.Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Vervolgonderzoek naar Zorgende Vaders
  • Hoeveel zorgende vaders zijn er?
  • Vragen over huismanschap?
  • Vaderschap in Zweden, goed geregeld!
  • Huismannen zitten niet achter de gordijnen

    Alle artikelen