// Kolom links
 

 
Wij waren bij

Huismannen.nl wordt menigmaal uitgenodigd door televisie- en radioprogramma's om mee te praten over zorg en huishouden. Maar dat doen we ook op conferenties, tijdens debatten, maar ook als expert in klankbordgroepen. Hier een keuze waar we aan meegewerkt hebben.


Ode aan Vaderschap
Vorige maand vierde we weer Vaderdag. Huismannen.nl verdeelde zijn tijd in de Mozes- en Aaronkerk in Amsterdam voor een bijeenkomst.

Women inc. Festival 2013 en de Huishoudbeurs
Huismannen.nl zat bij een talkshow met vaders op het Women inc. festival 2013! Onderhoudend en we kwamen terug met een tas vol damesbladen.

Seminarie: Mannen en vrouwen in de reclame
Vrouw- en man(on)vriendelijke reclame
Waar ligt de grens?

Hoe tolerant zijn de Belgen ten aanzien van vrouw- en manonvriendelijke reclame? Tot waar menen reclamemakers en marketeers te mogen gaan? Vanaf welke grens zeggen personen die actief zijn in de gelijkekansesector dat het niet meer door de beugel kan? Zijn Franstaligen toleranter dan Nederlandstaligen, of is het net omgekeerd? En heeft seksistische reclame dan echt altijd iets met seks te maken?

Conferentie Over Vaders gesproken
Expertisecentrum voor emancipatie en participatie Scala uit Rotterdam organiseerde op 23 april een conferentie over en met vaders. Een interessante middag met twee uitermate experts op het gebied van vaders en zorgende vaders.

In debat met Heleen Mees
Ik moet bekennen dat ik erg nieuwsgierig was naar Heleen Mees. Zon moderne feministe die moederschap niet zaligmakend vindt. Haar lezing, ze zat nonchalant op een tafel, had iets geroutineerds. Ik ging in debat met haar over mantelzorg. Op het moment dat je voor alle vormen van zorg geld moet uitgeven dan zal niemand meer vrijwillig willen zorgen. De hele samenleving functioneert op mantelzorg.

Rudolf Hunnik

Rolwisselingsdag op het Don Bosco college
Een half uur is genoeg om te kunnen vertellen over het hoe en het waarom van huisman zijn. Om ze te vertellen waarom we deze keuze hebben gemaakt en wat het voor mij betekent. Genoeg tijd om de twee doelen die ik voor ogen had te bereiken: te laten zien waarom huisman of huisvrouw net zo'n verantwoordelijke positie is als een baan die inkomen oplevert.

Door Bram Jol

Mannenemanciptie nu! jubileumbijeenkomst Importante
Huismannen.nl was op uitnodiging van Importante in Den Haag bij de bijeenkomst Mannenemancipatie nu! Lees het verslag.

26 maart Huismannen.nl bij Gender Leusden
Wat is een 'huisman', hoeveel zorgende vaders heb je nu echt? En wat is zorgen? Kun je in deze tijd aan je baas nog wel verkopen dat je minder wil werken?

Allemaal vragen die tijdens een informatieve bijeenkomst voor mensen die werk en zorg delen beantwoord kunnen worden.

Kijk ook op www.genderleusden.nl


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Bijeenkomst over 'mannenemancipatie' op 21 januari 2009
  • Congres voor ouders en opvoeders
  • Huismannen.nl on tour
  • Roldoorbrekingsdag Don Bosco College

    Alle artikelen