// Kolom links
 

 
Opvoeden

De rubriek Opvoeden staat vol met artikelen hoe kinderen opgevoed moeten worden, over hun internet- en televisiegebruik, over seksuele voorlichting, maar ook artikelen hoe vaders tegen opvoeding aankijken.


Je eigen, unieke vaderrol
Nog niet eens zo lang geleden waren vader- en moederrollen heel stereotiep en gebonden aan sekse: de moeder zorgt, troost en bestiert het huishouden, terwijl de vader het geld verdient. Nu is het anders.

Ouders kennen risico drinkende puber niet
Kinderhersenen zijn gevoeliger voor alcoholschade. Vooral onder de 16 jaar. Toch denkt bijna de helft van de ouders daar anders over.

Speelgoed uitzoeken voor je kind. Cadeaustress?
Of Sinterklaas en zijn knecht Zwarte Piet nu wel of niet racistisch is zal dit jaar niet veel uitmaken: er zullen cadeautjes worden gekocht.

Rauwe moeder?
In de documentaire 'Rauwer' is te zien dat Tom door zijn moeder Francis opgroeit met het eten van rauwe voeding. Gezond of juist ongezond?

Mieke van Stigt: De verjuffing van het onderwijs en het jongensprobleem
Ook meisjes hebben last van verjuffing in het onderwijs. Als er een man is dan is het de directeur en of je die graag wilt zien?

Alles voor je kind op babypark.nl
Het krijgen van een eerste baby is een heel spannende gebeurtenis. Wat moet je allemaal in huis hebben? Wat is goed en goedkoop. Op babykamer.nl vind je alles wat je nodig hebt.

De verkeerde oplossing voor een niet-bestaande probleem
Wim Kuiper, voorzitter van de Bestuursraad van christelijke scholen, vindt dat jongens en meisjes apart wiskunde- en taalles moeten krijgen dan zouden hun puberbreintjes beter ontwikkelen. Wetenschapsjournalist Asha ten Broeke denkt daar anders over.

Een verwend kind? Een weg terug is mogelijk.
Een speeltje hier, een lollie daar. Voor je het weet heb je een verwend kind die verwacht alles te krijgen wat het wil. Dit afkickplan maakt korte metten met verwende trekjes.


Kijk ook eens in ons Forum


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • Het alfabet van gedrags- en leerstoornissen
  • Omgaan met faalangst bij kinderen
  • Meisjes steeds jonger een vrouwenlijf
  • Als je kind experimenteert met drugs en alcohol
  • Hoe geef je seksuele voorlichting aan je kind?

    Alle artikelen