// Kolom links
 

 
Ode aan Vaderschap
Ode aan VaderschapVorige maand vierde we weer Vaderdag. Huismannen.nl verdeelde zijn tijd in de Mozes- en Aaronkerk in Amsterdam voor een bijeenkomst.

Rolwisselingsdag op het Don Bosco college
Rolwisselingsdag op het Don Bosco collegeEen half uur is genoeg om te kunnen vertellen over het hoe en het waarom van huisman zijn. Om ze te vertellen waarom we deze keuze hebben gemaakt en wat het voor mij betekent. Genoeg tijd om de twee doelen die ik voor ogen had te bereiken: te laten zien waarom huisman of huisvrouw net zo'n verantwoordelijke positie is als een baan die inkomen oplevert.

Door Bram Jol

Scheiding bestraffen?
Scheiding bestraffen?'Pleiten jullie voor een straf op scheidingen', was de enigszins verrassende vraag die recent op mij afkwam. Mijn eerste gevoel was 'natuurlijk niet', waarschijnlijk impulsief ingegeven doordat dit ook niet mijn eerste huwelijk is. Maar daarna moest ik toch even nadenken...

John Lennon de huisman: het Playboy interview uit 1981
John Lennon de huisman: het  Playboy interview  uit 1981Een groot gedeelte van het interview met Lennon gaat bijna aaneengesloten over zijn gezin. Dit gedeelte hebben we er uit gelicht en vertaald. Fantastisch leesvoer!

Kinderjuffen gezocht (m/v)
Kinderjuffen gezocht (m/v)Hoe kan een kinderjuf nu ook een man zijn? Dat het emancipatiebeleid niet meer zijn prioriteiten heeft bij dit kabinet kun je goed zien in de misser bij mooierlandschap.nl

Vader vergeten door opvoedprofessional
Vader vergeten door opvoedprofessionalWij zorgvaders en huismannen hebben allemaal wel eens meegemaakt dat je als opvoeder of vader in het zorgen van je kinderen niet serieus wordt genomen. E-Quality heeft het onderzocht!

Herinneringen aan je peuter- en kleutertijd, kan dat?
Herinneringen aan je peuter- en kleutertijd, kan dat?Speciaal voor Huismannen.nl schreef Conny Bais van Peuterplace.nl een boeiend artikel over de herinnering.
Wat weet je zelf nog van je jongste jaren eigenlijk? En is wat je weet wel een echte herinnering of is het 'ingefluisterd'?

Stichting Huismannen.nl nominee de Moderne Man Prijs
Stichting Huismannen.nl nominee de Moderne Man PrijsStichting Huismannen.nl was in juni 2009 genomineerd voor de Moderne Man Prijs, echter de uiteindelijke de prijs zelf kregen we niet. Minister Plasterk reikte deze prijs uit aan Papaplus van het FNV deze organisatie wordt beloond voor hun inzit in het maatschappelijke debat en baanbrekend werk ten aanzien van de emancipatie van het ouderschap.

Gefeliciteerd heren!


© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl