// Kolom links
 

 
Hoofdgerechten

Moeilijkheid:
Waardering: 7.8 (41 waarderingen)


stoofpeertjes

geeft altijd iets luxe aan je maaltijd
Dit recept is voor    personen  
Indien je dit recept wilt hebben voor minder of meer personen, wijzig dan het aantal en druk op de knop bereken
Als je de aantallen aanpast, houd dan de kook en baktijden nauwlettend in de gaten, omdat er met kleinere of grotere hoeveelheden gewerkt wordt en daarmee de tijden eventueel moeten worden aangepast.
       
Ingredienten:
1 kgstoofperen als gieser wildemannen
100 gramsuiker
1 eetlepelskaneel of 1 kaneelstokje
 port, rode wijn of limonadesiroop


Bereiding:
Schil de peertjes. Kleintjes kun je in z'n geheel stoven of anders in vieren delen en het klokhuis eruit. Het steeltje en klokhuis geven ook smaak! Bestrooi de peertjes flink onder met suiker en kaneel.   Zet ze in een laag water, maar niet teveel. Op het laagste pitje stoven in een uur, anderhalf uur.
Tussendoor even proeven eventueel wat suiker erbij doen en een scheutje rode wijn, of port, of limonadesiroop. Je kunt de saus nog binden met wat maïzena, maar dat hoeft niet. Warm of koud serveren.

Opmerking:
heerlijk bij stampotten en koolgerechten

Mijn waardering:
 10     9     8     7     6     5     4     3     2     1



© 2017 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl


 
Nog meer...
  • John Fullbright ‘rough and ready’ met ‘spooky stuff’
  • Melanie Dekker innemend, maar onvoldoende eigen stemgeluid
  • Het Nationale Lezersonderzoek zoekt mannen
  • TalhotBlond en pokeren
  • Ontspanning is voor iedereen nodig!

    Alle artikelen