// Kolom links
 

 
Brood en banket

Moeilijkheid:
Waardering: 7.9 (217 waarderingen)


Simpele appeltaart

Hier bijvoorbeeld een extreem simpel recept voor appeltaart, elke week weer een succes bij ons op tafel.
       
Ingredienten:


Bereiding:
300 gram bloem
220 gram margarine op kamertemperatuur
150 gram donkere basterdsuiker
1 ei
4 gram zout

 

Kneed hier een deegbal van. Hou ongeveer een kwart apart en rol de deegbal met een deegroller plat, groot genoeg om een springvorm geheel te bekleden. Springvorm moet natuurlijk wel zijn ingevet.

 

Snij 7-8 appels (liefst goudreinetten) in kleine stukjes. Voeg ongeveer 100 gram rozijnen toe, kaneel naar smaak (ik hou het op een ruime theelepel) en een eetlepel citroensap. Een echte zoetbek kan hier nog 20-30 gram basterdsuiker aan toevoegen, maar dit hoeft niet. Goed mengen. Vul de met deeg beklede springvorm met het appelmengsel.

 

Snij het apart gehouden deeg in stukjes groot genoeg om slierten deeg van te rollen die als een vlechtwerk op de appeltaart worden gelegd.

 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de taart in 1 uur.

 

In principe is de taart klaar, maar je kunt hem ook nog abricoteren: neem abricozenjam, verwarm deze en smeer de jam met een kwastje over de taart. Je krijgt een mooi glanzend laagje en nog wat extra smaak.

 

Bram Jol

Mijn waardering:
 10     9     8     7     6     5     4     3     2     1



© 2018 - Huismannen.nl - email: info@huismannen.nl